13.10.16

Abecedario ilustrado: llibre de poesia infantil de Carles Cano


Hui us volem presentar un llibre preciós en el que la poesia i la il·lustració fan un tàndem fantàstic: Abecedario ilustrado, de Carles Cano, editat per Anaya Infantil y Juvenil, dins de la seua colecció Abecedarios.

Es tracta d'un abecedari en el que cada lletra té un poema i una il·lustració d'un artista diferent (27 il·lustradors espanyols i iberoamericans). Els abecedaris poètics i els abecedaris il·lustrats són una meravella per a jugar amb les paraules. Però clar, quan es tria entre totes una sola paraula ens dona a pensar en tantes paraules boniques que s'han quedat en el tinter!



Us fiquem un tastet dels poemetes de Carles Cano per a que se n'adoneu del contingut d'aquest fantàstic llibre de poesia infantil (punxeu sobre la imatge i ho llegireu millor)




Un llibre ideal per aprendre l'alfabet de la mà d'un gran escriptor, com és Carlos Cano, i per a gaudir dels gestos de complicitat que cada il·lutrador/a aporta. Es presenta en lletra majúscula i lligada per a fer més fàcil la seua lectura entre els primer lectors. 

Una joieta amb la que disfrutarem amb els més menudets i que, a més, ens pot servir de base als joves lectors per a crear el seu abecedari poètic. Us proposem, per exemple, que els cursos de 5è i 6è de Primària s'inventen i creen abecedaris per als xiquets i xiquetes d'Educació Infantil. Proveu-ho, els encantarà tant als joves poetes com als menudets.