12.6.15

Poética 2.0, app de poesia: Poesia Valenciana I, d'Ausiàs March a Estellés



Ja sabeu el que ens agrada la poesia i les noves tecnologies, així que hem tingut una molt agradable sorpresa quan hem conegut Poética 2.0 la primera aplicació audiovisual de poesia que uneix, interpretació, lletres i tecnologia. Té per objectiu difondre la poesia del nostre país i s'estrena amb la poesia valenciana, d'Ausiàs March a Vicent Andrés Estellés, en valencià.

 Poética 2.0 Poesía Valenciana presenta algunos de los mejores poetas en valenciano en un atractivo formato multimedia. Disfruta de los poemas en las interpretaciones de actores y actrices consagrados del cine y el teatro y sigue los textos línea a línea gracias a la función de lectura guiada. Consulta, además, las opiniones de críticos y estudiosos que ponen en contexto a los autores y sus obras. Disponible próximamente para iPad de forma gratuita en el App Store.
Poética 2.0 ha reunido a actores, poetas y artistas para crear una experiencia única: la poesía como nunca antes la habías visto.
Personajes públicos de todos los ámbitos eligen sus poemas favoritos y los recitan en exclusiva para la web de Poética 2.0

La primera de les aplicacions de Poética 2.0: "Poesia valenciana I: d'Ausiàs March a Estellés" serà presentada a la Filmoteca Valenciana el proper 16 de juny, a les 11:00 hores. A la presentació assistiran: José Luis Moreno (director de CulturArts), els creadors de Poética 2.0, Mar Gómiz de Serranos i Ángel Salguero i alguns dels actors que hi col·laboren, com ara Jordi Ballester, Xavo Giménez, Josep Manel Casany i Sergio Caballero.A més a més assistiran catedràtics i hispanistes que han assessorat en la creació del projecte, com Robert Archer, Ferran Carbó, Elena Escribano i Rosa Mª Rodríguez Magda, i els poetes Joan Navarro, Teresa Pascual i Carlos Marzal.

Com bona app, podem seguir-la en Twitter, Facebook, Instagram, Flickr i Google+. Felicitem a tots i totes les persones implicades en el projecte, tan necessari per apropar la poesia aprofitant els nous dispositius mòbils. La bellesa de la poesia en el mòbil. Genial. Esperem que esta propera setmana la pugam ja descarregar.