5.4.15

Dia de Pasqua: es mengem la mona, juguem i cantem. 100 jocs tradicionals popular amb les seues cançons



Ací em pica,
ací em cou,
i ací t'esclafe l'ou

Hui és dia de Pasqua, dia de sortir al camp amb bona companyia, passejar i jugar, cantar i menjar-se la mona.  És un bon moment per a recuperar els jocs tradicionals i populars que van perdent-se. Molts d'aquests jocs, com ja sabeu, van acompanyats de cançonetes -de les que a vegades ni se'n recordem-

Us recomanem que llegiu el llibre digital Joc de jocs. 100 jocs populars i tradicionals, recollits i seleccionats per Teresa Amat i Josefina Guerrero i editat pel Consorci per a la Normalització Lingüística, Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller. Trobareu un grapat de jocs dividits en diferents seccions: jocs de falda, jocs de rotlle i balls rodons, cançons electives i eliminatòries i altres jocs. Cada joc està explicat i aporta la seue cançó amb la partitura.

Jugar una bona colla a la natura és molt divertit i ben diferent a fer-ho sobre l'asfalt o el cement de les ciutats. L'entorn ens invita a recuperar eixos jocs nostres que van perdent-se. I, entre joc i joc, es mengem la mona.

...
Visca la mona de Pasqua!
Aquest pastís tan preuat,
que agrada a grans y petits
i en un no-res és menjat.
 *
...
Menjarem la mona
que ens han regalat,
trencarem els ous
damunt del teu cap.
 

Poemes de Pasqua per gaudir del camp i dels jocs populars, refranys i dites populars de Pasqua que en remunten als nostres arrels, cançons populars típiques de pasqua. És temps de disfrutar amb els amics i la família.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola. es un poema perfecto para celebrar este día de Páscua. Las 'monas' son siempre deliciosas y disfruto como una niña con las sorpresas... seguimos en contacto

Anònim ha dit...

toda la razon. a mi tambien me gusta la pascua