13.10.11

Poetiqüestionari: influeixen les estacions de l'any en la lectura i escriptura de la poesia? / Influyen las estaciones del año en la lectura y escritura de poesía?




La influència del pas del temps i de la natura sobre el nostre cos és indubtable. Rebem una influència constant de la lluna, de la boira, dels raigs del sol, del vent, de tot els nostre entorn, proper i llunya. Cada estació té una climatologia, uns colors i unes peculiaritats que afecten, de vegades sense adonar-se'n, a la nostra manera de comportar-se, a les nostres lectures, als nostres escrits.

Penseu que hi ha un temps especial i prolífic per a la poesia? Que la tardor arrossega una certa melancolia i ens indueix més fàcilment a llegir i escriure poesia? Que a l'estiu ens abelleix menys tenir la poesia al nostre voltant? Que les muses en hivern hibernen? 

Ens agradaria saber la vostra opinió sobre aquesta influència o no influència del transcórrer de l'any i les seues estacions sobre la lectura i l'escriptura de la poesia.

La il·lustració és d'Adrian Borda.

8 comentaris:

doloretes ha dit...

No soy poeta, luego poco puedo opinar. Pienso que al poeta la inspiración le pilla en todo quehacer. A mí que no soy poeta, me inspiras tú. Un beso.

Sàlvia ha dit...

Un saludet, Doloretes. Possiblement tot moment és bo, però crec que a l'escalfor de l'estiu la poesia pot aplegar a ser soporífera, o no. Llegint i llegint he comprovat que hi ha molts més poemes que fan referència a la primavera i la tardor que a l'estiu i l'hivern. Per què?

Com va el curs? I la biblio? Records a tot el món i per a tu un grapat de besadetes amb caramelets.

doloretes ha dit...

AAAAYYYY, esos besos con azúcares!!! que me engordan,jajajaja
La biblio muy bien, mejorando. Este curso seguimos con la poesía... el blog activo y yo con ilusión ¿qué más puedo pedir?
Nos veremos pronto por Elche Muy buen día.

Teresa Ribera ha dit...

Seré molt típica i tòpica, però la tardor m'inspira. De l'eufòria visual dels colors calents, el goc que atrapa la llum al fons de l'obaga...fins a la tristor més viva d'enyorança de claror amb el canvi d'hora.
Petons, Sàlvia

Sàlvia ha dit...

Sembla que la primavera i la tardor són més fructíferes poèticament, i és això el que em va motivar la pregunta d'aquest poetiqüestionari.

Gràcies per deixar la teua opinió, Teresa.

Sàlvia ha dit...

Us fique la conversa en el Facebook:

Conchita García-Bayonas Blánquez: Yo creo que sí, porque influyen en el ánimo de las personas y a su vez en los sentimientos, que es lo que luego sale a flote en la poesía.
*
Biblioteca Pública Cocentaina CiberBiblioteca: Yo creo que también. Gracias por dejar tus comentarios
*
Mar Martín: No siempre es así. A veces depende exclusivamente del ánimo de las personas. Cuando se está enamorado por ejemplo, el invierno es primavera. Besinos
*
Biblioteca Pública Cocentaina CiberBiblioteca; que preciosidad: en invierno, primavera. Pero crees que las musas acuden mejor con bikini o con chal de lana, Mar?
*
Mar Martín: Cuando se está enamorado yo creo que las musas aparecen totalmente desnudas. Desnudo tienen el corazón y desnudo el cuerpo.
*
Conchita García-Bayonas Blánquez: Mar llevas parte de razón, pero en invierno las musas se tienen que abrigar un poquito para no constiparse.
*
Mar Martín: Estas conversaciones me encantan. Conchita tienes razón que en el invierno las musas pueden pescar una buena gripe, pero ¿quién te dice que no estén en casina calentinas al lado del poeta y pegadas a la chimenea, a la estufa o envueltas en una mantina?
*
Conchita García-Bayonas Blánquez: Por eso creo que los poemas serán diferentes pues en verano con los mojitos y las cremas de sol estarán más distraídas.

Continua...

Sàlvia ha dit...

...
Floren Santos: A mí me parece que es el momento, el momento de la concrección, más cercano a la noche, o en la alta noche cuando todo se desvanece en el espacio exterior y el poema se hace vivo el interior de uno mismo..............:)) Entre tanto el pensamiento aprovecha cada instante posible del día para insistir en algo que uno quiere
*
Biblioteca Pública Cocentaina CiberBiblioteca: Conchita, a lo mejor los mojitos en buena compañía inspiran (je, je, je).escribir. La mayoría de ello desaparece o queda latente en la memoria.........:))
*
Biblioteca Pública Cocentaina CiberBiblioteca: Floren, de nit i amb boira o de gelada?
*
Floren Santos Poeeee Sàlvia tant me és. Però és un moment tan bonic!. Tan bonic mirar una nit de boira o gelada a través de la finestra. Una gelada que plastifica els edificis, els colors, el moviment, el temps tanmateix, que anima a escriure o ensar quasi sense fer cap moviment. A vegades mentre escrius pots parlar suaument amb una persona estimada que t'acompanya. No em molesta això, a vegades me és creatiu. Alguna de les cal.ligrafies les he fet junt a la persona a qui la dedicava, mentre anaven tots dos parlant. I resultava molt creatiu...............:))
*
Reme Gadea Blasco: jo pense que es pot escriurer poesia (les persones que tinguen eixa "qualitat") durant qualsevol estació de l'any, ara bé, no será el mateix un poema escrit a la vora de la llar a l'hivern, com un escrit a la vora la mar a l'estiu, o baix d'un arbre a la tardor caent-li les fulles com a la primavera brotant-li...En resum, que hi ha "poemes de les quarte estacions", no???. Bona nit i poétics besets per a tots:)
*
Biblioteca Pública Cocentaina CiberBiblioteca: ‎... i poemes nocturns i diurns, segur. Bona nit Reme
*

Teresa Grau Ros ha dit...

Hola, Sàlvia, crec que sí que hi ha influència de les estacions però estic d'acord també amb alguns altres aspectes importantíssims que ja s'han comentat i a altres que afegeixo: l'enamorament, el benestar, EL TEU BLOC, el temps lliure, les biblioteques, la sensibilitat, la tendresa i un somriure de debò, bon 2013!!!!!!!!!-