3.2.11

Auca d'Enric Valor: dos auques i una proposta per fer-ne


Il·lustració de Jesús Huguet, treta de l'Auca d'Enric Valor

D'auques i aniversaris va el post de hui. Estem celebrant aquest any el centenari del naixement d'Enric Valor (Castalla, Alacant, 1911 - València, 2000), un gran rondallista, escriptor i gramàtic valencià. Per tal d'apropar-se al coneixement de la seua biografia i obra, s'han editat dos auques molt interessants.

La primera és de Jesús Huguet -versos i il·lustració- i està editada per l'Acadèmia de la Llengua Valenciana. L'auca, a més, s'acompanya d'un còmic, fet també per Jesús Huguet. Ambdós, auca i còmic, podem sol·licitar-ho a l'Acadèmia de la Llengua Valenciana.


L'altra auca està feta per Xipell, és més senzilla, però igualment interessant. 


Ara us proposem... fer la vostra pròpia auca d'Enric Valor. En la classe, per grups, explicant què és un auca, com l'hem de dissenyar, la seua divisió en dos partes -versos i il·lustracions-, etc. Després sols cal assabentar-se un poc, o molt (cada classe en funció del seu nivell educatiu), de la biografia i obra d'Enric Valor i ficar-se'n mans a l'obra. Als xiquetes i xiquets els agraden molt les auques i són ideals per donar una informació, de forma poètica i força pedagògica, i compartir-la amb els companys.


Si ja heu fet alguna auca sobre Enric Valor, o la feu ara, ens encantaria que ens l'enviareu (en un format digital) i faríem un recull per a compartir al blog. Val?

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Unes auques molt interessants!!
Moltes gràcies!
Si no t'importa compartiré les imatges al meu bloc.
Salutacions,
Ade

Vanesa ha dit...

Enric Valor va ser un gran escriptor i lingüista valencià que ens va deixar un gran llegat. Per tal de celebrar el centenari del seu naixement, a classe estem treballant algunes de les seves Rondalles, després d'haver treballat una auca i fer treballs sobre la seva vida.
És interesant la idea que siguen els alumnes els creadors d'auques.
Una abraçada des de Vilafranca
Vanesa

Sàlvia ha dit...

Ade, tot un plaer que fomentes les imatges i les auques, que s'enlairen entre els xiquets.
Besadetes

Sàlvia ha dit...

Vanesa, m'alegra que estigau treballant l'obra d'Enric Valor i que els xiquets i xiquetes la coneguen. M'alegra que t'agrede la proposta del post. Si feu les vostres auques... perfa, envia-me-les i les penjaré al blog.
Besadetes