7.2.09

A Magia da Poesia. Poetas em miniatura: llibre de poesia infantil

L'editorial 7 Dias 6 Noites, des de Portugal, acaba de publicar el llibre de poesia infantil creada pels xiquets. No es molt freqüent que les editorial s'arrisquen i editen poesia infantil realitzada pels propis xiquets. Aplaudim aquesta iniciativa.
Gràcies a llibres com aquest, plens de creativitat i d'imaginació, els lectors menuts poden gaudir de poemes creats per xiquets com ells i per a ells. Per què les nostres editorials no fan el mateix? Les escoles estan plenes de versos que moltes vegades tan sols apleguen a conèixer els alumnes de la pròpia classe. Tan sols cal remenar un poc i trobem molta i bona poesia feta pels xiquetes i xiquets -sota la batuta màgica dels mestres-. Ens agradaria que es pulicaren. És una magnífica manera de incentivar a la lectura i escriptura de la poesia.
Els poemes són dels alumnes de quart d'Educació Primària d'EB1 de Santa Cruz -Madeira-, sota la coordinació de Teresa Santos. LLegiu l'opinió dels alumnes-poetes i comproveu la importància d'aquest tipus d'edicions:
Joana Carolina, 8 anos
“Adoro escrever e é engraçado fazer textos da nossa imaginação. Mas, principalmente, o que gostei muito neste livro foram os poemas porque desenvolveram a minha escrita"

Ana Vanessa, 9 anos
“Fiquei a saber muitas coisas. Desenvolvi a minha imaginação e a minha escrita ficou melhor, para além de ter passado a gostar de poesia e de fazer poemas”

Maria João, 9 anos
“No futuro quero ser poetisa. Gostei do trabalho, porque permitiu que fosse para o mundo imaginário, o que fez desenvolver a minha criatividade e também escrever melhor"

Ester Gouveia. 8 anos
“Participar neste livro foi uma experiência muito boa, porque passei a escrever melhor e também fiquei a saber mais".

Daniel Sousa, 8 anos
"Tenho vontade de participar em mais experiências destas. Ajudou-me a escrever e ler melhor, para além de ter desenvolvido a minha imaginação"