20.10.08

Poesia infantil Bilbao, concurs de poesia per a xiquets i joves bilbains

Volem aprofitar aquest espai per a felicitar als guardonats en el VI concurs de Poesia Infantil Bilbao, organitzat per l'Área de Cultura y Educación de l'Ayuntamiento de Bilbao.

Un concurs on s'han presentat 625 poemes de xiquets i joves (entre 8 i 13 anys), procedents de 14 centres d'ensenyança de Bilbao. D'aquest total d'obres, 239 estan escrites en euskera. L'acte d'entrega de guardons es va realitzar el passat diumenge 19 d'octubre, dins de les activitats organitzades en la Semana de la Poesia bilbaina.

Entre el guardonats estan: Ane Bueno (9 anys, de l'ikastola Begoñazpi) pel seu poema Ilargia, Lucas Ortiz de Zarate (8 anys, del col·legi Arangoiti), pel seu poema Dónde irán los árboles; Tamar Tirado (11 anys, del col·legi Arangoiti), pel poema Eguzkia; i el poema conjunt, Archivos en mi cabeza, de Jone Askaiturrieta, Alain Argote i Mariana Calustro del CP Zurbaranbarri.

Els guardons per alumnes de l'ESO varen ser otorgats a Sara Nicholson (13 anys, de l'Ikastola Artxandape,) per Mundu Ezezaguna; i a Iratxe Moreno (12 anys, del col·legi Berrio-Otxoa) pel poema Las cosas muertas.

Felicitacions a tots els participants i una enhorabona especial per als premiats i els seus col·legis. Ens alegra comprovar com les novíssimes generacions de poetes, en castellà i en euskera, van sorgint. Els animem a llegir molta poesia i seguir escrivint. Ens agradaria llegir els seus poemes i ficar-los al blog.