18.10.08

Las aventuras de Max y su ojo submarino, llibre de poesia infantil

El llibre de poesia infantil Las aventuras de Max y su ojo submarino, de Luigi Amara -editat per Fondo de Cultura Económica-, acaba de rebre el XIII Premio Internacional del Libro Ilustrado Infantil y Juvenil, de Mèxic.

Felicitem a Luigi Amara i a l'il·lustrador Jonathan Farr, aixi com a l'editorial FCE i la seua col·lecció A orillas del viento. Unes fantàstiques il·lustracions en blanc i negre ens donen més pistes imaginatives i poètiques als versos de Luigi.

El llibre va ser ja guardonat amb el Premio Hispanoamericano de Poesía para Niños 2006. L'obra està inspirada en el naixement del fill de Luigi va ser el seu primer llibre de poesia infantil i juvenil. Ens narra, poèticament, com és d'original la família de Max.

L'obra ens conta com, per accident, Max perd el seu ull dret i comença a veure les coses des de dos punts de vista al mateix temps. Amb el seu ull errant -el de la imaginació-Max adquireix una visió sobre l'escola, la nit, la família i ens ofereix una original perspectiva submarina quan el seu ull es converteix en una perla mutant i descriu tot el que es veu al fons del mar.

Un llibre original, curiós i amb molta qualitat il·lustrativa i poètica.