2.10.08

Pasen y vean. Canciones del circo: llibre de cançons infantils del circ

Des de l'editorial argentina Atlántida ens ve aquest llibre que ens pareix ecantador i sobre un tema que als xiquets els agrada molt i del que és dífícil trobar poemes i cançons: el circ.

Pasen y vean. Canciones del circo, és un llibre de Silvia Schujer, escriptora i poeta argentina, amb una gran sensibilitat per el món infantil.

El llibre presenta el circ com un gran joc, el joc de la vida, un joc en el que cadascú té el seu paper, però que necessitem jugar amb el col·lectiu. Comença amb una invitació per a descobrir que és el circ i que hi ha al seu dintre i finalitza involucrant-nos totalment en el seu espectacle.

Tot barrejat amb el joc que el propi llenguatge ens oferta, a través de divertides poesies infantils i cançonetes inspirades en el món del circ. Es juga amb els aspectes fònics i semàntics de versos i estrofes, i poc a poc s'endisem en la màgia del circ i els seus protagonistes: micos, mags, pallassos, orquestes...

El llibre inclou un CD d'audio per a poder escoltar les cançons (Lletra: Silvia Schujer. Música: Julieta Szewach. Arrengaments i direcció: Mariano Fernández. Veu i piano: Julieta Szewach. Músics: Pedro Furió, Matías Furió, Javier Acevedo, Matías Vardé. Locució: Aldo Boetto). ) i es complementa amb unes super-xules i divertides il·lustracions, de Roberto Cubillas, que ens inviten a seguir la lectura.

Així que... passeu, passeu i gaudiu de la funció:

Pasen y vean
Los que no crean.
Pasen y vean:
Hay una leona
Muy fanfarrona...
Que usa abanico
Con pluma y pico...
Diecisiete vacas
En dos hamacas...
Y un mono artista.