7.10.08

Poesia al voltant dels bolets i dels boletaires, amb cistella virtual per recollir bolets

Amb totes aquestes pluges del mes passat ben segur que aquest serà un any de bolets. La cistella ben agafada i un poema que ens acompanye. Poesia per a boletaires matiners i per als que encara busquem nanets i gnoms als seu voltant.
COLLIR BOLETS

Berrugues del sòl boscà,
emergents com una piga,
són els bolets, fruita antiga
que a la tardor sol brotar
i que amb cura ens cal buscar.
Més d’un se’n cansa i fa figa
i els compra en una botiga
per poder – ne, així, menjar.
De petit, a trenc d’albada
vaig tenir uns grans desenganys
al bosc, tot buscant bolets,
a més d’una esgarrinxada
vaig trobar uns bolets estranys:
quatre gripaus i dos serps...
A la brasa o a la llauna,
què bons els bolets!...
paraula...

I també us proposem recollir bolets virtualment, un joc ben difertit que està a la web de Tocats del bolet. Molta observació i paciència, com un autèntic passeig pel bosc, per recollir els bolets amb l'ajuda d'una lupa. Si es vol continuar amb el joc cal donar-li als nuvols per a que torni a ploure i que surten els rovellons i altres bolets. Un sorollet d'ocells acompanya tota la recollida. Es convertirem en boletaires virtuals.


La il·lustració de l'avi boletaire és de Gemmilus.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bonic el poema i la il·lustració. El recurs de caçar bolets és fantàstic. Gracies per la tasca que des de la biblioteca esteu realitzant, és un magnífic exemple a seguir.

Petons
Loli Tamarit, bibliotecària

Anònim ha dit...

Jo soc de les que surto i no en trobo cap, com si el bolets desaparegueren al meu pas. Ara, al menys, puc ficar-los virtualment a la cistella.
Teresa Montortal :D

Anònim ha dit...

Estic enganxada a la recollida. Llàstima que el poema i els bolets no els puga menjar, sols assaborir virtualment. Mummmmm, que bo.
Charo Igual(Sabadell)

Anònim ha dit...

Quin descobriment acabo de fer amb aquest blog que respira poesia per tot arreu! És fantàstic i un plaer de llegir i de gaudir de les il·lustracions. Des d'ara estic enganxada. Immaculada :)

Sàlvia ha dit...

Jo tampoc sóc boletaire -ja m'agradaria!-. El recurs hem va pareixer molt profitós per a jugar a casa i a classe, doncs és tota una unitat didàctica de bolets, interactiva i lúdica. Vaig pensar en ell al ficar el poema i no vaig poder ressistir el ficar-ho junt al fantàstic poema de Josep Maria Poblet.

Besadetes a les tres i bona recollida de bolets (no oblideu ficar un poemeta a la cistella)