24.9.08

Poesia de la tardor /Poesia del otoño: poemes de la tardor / poemas del otoño

Hem realitzat aquesta presentació (en power point) sobre poemes de la tardor per tal de tenir en un mateix lloc diferents poemes sobre aquesta poètica i acolorida estació. La majoria de poemes estan en català, però també hi ha en castellà.
Els canvis d'estació presten per a introduïr una temàtica a l'aula. En aquest cas pots ser la tardor i al voltant d'ella poder treballar els colors, els fruits, els animals, la climatologia, les festes, les tradicions de cada lloc, i tambe... la poesia. La poesia que ens pot servir per a introduïr el tema, per a finalitzar-ho, com a suport metodològic o... per a gaudir de la seua lectura, personal i col·lectivament (que ja es prou!).
Espere que la presentació dels poemes sobre la tardor us siga útil i divertida. Podeu baixar-se-la, imprimir-la, passar-la als alumnes, agafar tan sols un dels poemes, etc... Per què no feu vosaltres a l'aula una proposta semblant i ens la envieu? O la pengeu en internet -al vostre blog, a la vostra web, en Slide, en Scridd, etc... i la compartiu amb tots nosaltres -en qualsevol llengua que ho feu-? Tot aprofitant les noves tecnologies, internet i la POESIA A LA TARDOR.
Podeu llegir més poesia de la tardor /poesia del otoño en aquest mateix blog. Però, a més, ja sabeu que també podeu difondre la poesia mitjançant les dites populars i refranys , cançons populars infantils, les auques, les gregueries, les endevinalles -també de la tardor-. els embarbussaments i travallengües, etc... o escrivint: crear haikus, acròstics, rodolins, cal·ligrames, jitanjàfores, contes poètics, poemes visuals, fòrmules i encanteris, etc... Tot es començar, amb sentiment, imaginació i bona poesia!




18 comentaris:

Annabel ha dit...

Yo hasta ahora no era muy partidaria de lo de los reconocimientos virtuales entre bloggers, pero recibirlo me ha hecho ilusión, lo reconozco, y me dirijo a ti, Sàlvia, para decirte que en la entrada actual del blog formas parte de los cinco blogs que he escogido para recibir el sello virtual "Eu recomendo este blogger". Por tu dedicación al blog y tu inmejorable criterio estético y literario.

Besos otoñales.

Isabel Barriel ha dit...

Com sempre, Sàlvia, una feina excel·lent.
Enhorabona!

Feliç i dolça tardor.


Isabel

Anònim ha dit...

Fantàstic Salvia. Petons. Lola ;D

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Quina feinada i quin bon gust, com sempre!

Fantàstics els slides i l'scribd!

Matilde ha dit...

Felicitats, moltes felicitats per aquest blog-arbre tan fructífer i tan ple de bellesa.
T'envio dos links a dues activitats , una en català i una altra en castellà (amb els seus slideshares i alguns resultats) que vaig realitzar sobre poemes de la tardor.
català: http://abecedaris.blogspot.com/2007/11/temps-de-claretats.html
castellà: http://palabrastendidasalviento.blogspot.com/2007/11/ocres-oros-amarillos-tostados.html
Gràcies pel que diàriament ens ofereixes.

Sàlvia ha dit...

Ei, Annabel, he portat una setmaneta a la biblio "de cap i de cul" i aprofito aquesta vesprada superplujosa de dissabte per a llegir els comentaris pausadament.

Gràcies, mil gràcies per pensar en aquest raconet poètic a l'hora de recomanar-ho en "Eu recomendo este blogger". Aquesta propera setmana ho fico al blog. Les lloes en fan posar colorada.

Moltes besadetes i un mil·lio de papallones enlairades amb pols màgic de poesia.

Sàlvia ha dit...

Isabel, espero que t'hagi agradat el teu poema amb la il·lustració. Com sempre els teus "poemestes" hem resulten encisadors.

Besadetes tardorenques amb el ritme de xip-xap de bluja.

Sàlvia ha dit...

Lola, gracietes mil per les teues paraules.

Sàlvia ha dit...

Víctor, m'encanta que t'agrade el post. M'encoratja el teu comentari a continuar "enlairant els versos" i les il·lustracions.

T'escric un correu per manar-te feina (si ho pots fer, clar).

Besadetes

Sàlvia ha dit...

Hola Matilde. M'encanta que hagis deixat un comentari al blog. Gràcies per les dos recomanacions, però ja tinc els post programats amb aquest material que hem pareixen molt interessants.

Com que vaig un poc ofegada per les animacions lectores a la biblio procure aprofitar els caps de setmana per a escriure els post i programar la seua publicació.

Estem en contacte, Matilde. Moltes besadetes i bon cap de setmana.

Anònim ha dit...

Quina feinada de slide, ha quedat preciós i molt profitós per a classe. Als alumnes els ha enganxat. Una experiència amb la poesia que fins ara no havia tingut i m'ha donat bons resultats. Gracies Salvia i felicitacions pel blog. Salu2. Lola Caceres Jimeno

Anònim ha dit...

Utilitzar les NT per a difondre la poesia infantil és una molt, molt bona idea. Compartir la informació amb tots els lectors del blog és genial. Gracies Salvia. L'he recomanat a tots els profes de l'escola i als pares de la classe de la meua tutoria.

Una poètica i tardorenca abraçadeta. Meli Hinojosa, en Valencia

Sàlvia ha dit...

Gracies Meli i Lola. La tasca "val la pena" si us és útil i els xiquets s'omplin de poesia en aquesta tardor.

Besadetes

Anònim ha dit...

El bloc és super-xulo, una feinada. Comprovo que hi ha biblioteques que estan realment per la llavor de fer lectors i, a més, estan a la última en les tecnologies. Felicitacions.
Jaume Querol Muntañés

Sàlvia ha dit...

Hi som moltes les biblioteques que estem, com be tu dius, per aquesta llavor.
Moltes gràcies per la teua tan bona opinio del blog i el servei que està prestant la biblioteca de Cocentaina.
Besadetes

Anònim ha dit...

No se si m'agraden més els poemes o les il·lustracions: els dos!
Felicitacions pel blog. Robert Jover

Anònim ha dit...

Preciós, complet, divertit, útil, interessant. Una llavor ben feta. Felicitacions

Neus Diana Ferrer

Sàlvia ha dit...

Gràcies Robert i Neus per les vostres paraules d'ànim. Poc a poc anem enlairant versos, a la tardor i a tot l'any.

Besadetes