23.9.08

Deditos / Ditets: llibres de poesia per a Educació Infantil

L'editorial Edelvives té una col·leció de llibres de poesia infantil per als més menudetes que és molt simpática, Deditos. Són llibres amb un format menudet i que tenen un forat on poder ficar i traure el dit. Als lectors menuts de la Biblioteca de Cocentaina els encanten.

Dins d'aquesta col·lecció está el llibre de poesia infantil Cuando da la una, de Mercedes Figuerola -autora de tota la col·lecció-. Hi podem llegir 5 rodolins senzills per a cadascun dels cinc dits. Els versos van jugant amb el números, les hores i la feina que va realitzant el protagonista, un ànec molt simpátic. El llibre, a més, ens pot ajudar a introduir la rima i la poesia en els xiquets i començar a crear-ne de noves.

Les il·lustracions de Juan Ramón Alonso Díaz-Toledo són atractives i molt adients per als lectors a qui va adreçat el llibre.

Cuando da la una,

sales de la cuna.

Cuando dan las dos,

dices adiós.



Us recomane tota la col·lecció per a xiquets i xiquetes d'Educació Infantil (primer i segon cicle). Els altres títols de la col·lecció són: Cinco lobitos, Tengo tres ovejas, Tengo tres ovejas, Que llueva, que llueva, Debajo de un botón, Los pollitos dicen pío, Sal, caracol (8 llibres en total)


Aquesta mateixa col·lecció està en català a l'editorial Baula, sota el títol de Ditets. Els seus títols són: Plou i fa sol , Sol, solet, Quan tres oques van al camp , El Gegant del pi , En Joan petit , Cargol treu banya (6 títols en total).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hemos comprado la colección para la biblioteca de aula y a los peques les está encantando. Gracias por la recomendación. MERCHE FIGUERAS -Alicante-

Sàlvia ha dit...

Hola Merche, yo también he comprobado en la biblioteca de Cocentaina que a los peques les gusta mucho jugar con estos libros.

Besadetes i es veiem prompte