6.9.08

Mandaderos de la lluvia y otros poemas de América Latina

Les antologies poètiques són sempre un bon recurs per a tenir molta i variada poesia en un sols llibre. Un recurs, sobretot, pedagògic.

Mandaderos de la lluvia y otros poemas de América latina és un llibre on Claudia M. Lee realitza una molt interessant selecció de poesia de tota Amèrica llatina. El llibre està editat en Filadelfia per la pròpia Claudia Lee (gràcies a internet el llibre podem adquirir-lo sense problemes).

L'antologia inclou unes breus biografies dels poetes seleccionats i conté 64 poemes de 19 països, mesclant la creativitat dels poetes indígenes d'abans de la Conquesta amb la dels poetes actuals. Rubén Darío, Nicolás Guillén, Gabriela Mistral, Nicanor Parra, Octavio Paz, Roque Dalton, Miguel Ángel Asturias, Humberto Ak'abal, Emilia Gallego Alfonso són entre altres els poetes antologats.

El llibre està dividit en quatre grups temàtics: Recetas mágicas, Canciones tradicionales y de cuna, El grillo canta i En la montaña de palabras y libros (els poemes ací reunits tracten de temes ben variats, com els sentiments, la natura, la màgia, l'humor...)

L'objectiu de l'editora és donar a conèixer i difondre la poesia Llatinoamericana entre els xiquets nord-americans. Nosaltres també podem aprofitar el llibre per a donar a conèixer els poemes i poetes de més enllà de l'Atlàntic als nostres alumnes, independentment del seu país d'origen.