13.9.08

Operación bellota, llibre de poesia infantil de Reinaldo Jiménez

Operación bellota és el desè llibre publicat per Reinaldo Jiménez Morales (Almuñécar, Granada-1969), aquesta vegada dedicat al públic infantil i que ha editat Brosquil. El llibre està publicat dins de la col·lecció Tus versos que dirigeix el profesor i poeta Antonio Gómez Yebra (que també té publicat en la mateixa col·lecció el llibre La lámpara de Aladino). Els poemes van acompanyats d'unes simpàtiques i motivadores il·lustracions de la gran artista Mirta Meltzer.

Mitjançant set poemes, plens de tendresa i humor, protagonitzats per una bellota i una colla d'animals, es tracten temes tan actuals com el canvi climàtic, la igualtat de sexes, el racisme, l'estima pel nostre entorn... Poesia que ens endinsa als nostres problemes socials i que a cop de versos conciència i sensibilitza als xiquets.
Pels seus versos de qualitat i per la seua temàtica aquest és un llibre de poesia infantil que cal recomanar i difondre'l entre els lectors infantils i cal tenir a les biblioteques escolars i públiques.