23.9.07

Poesia cinematogràfica: Nine poems in Basicalata

Els dies 28 i 29 de setembre visita Barcelona el poeta novaiorquès John Giorno (1936), amb motiu de la preestrena mundial de la pel·lícula del director Antonello Faretta basada en 9 poemes de Giorno. John Giorno és un dels autors primordials de poesia nord-americana contemporània i un dels iniciadors de la Spoken Word i la performance poètica en Nuova York.
Nine Poems in Basilicata presente un llibre en format audiovisual. L'espectador pot "fullejar-lo" per capítols o llegir-lo sencer. La pel·lícula es projectarà el 28 de setembre (19.30h) en el MACBA de Barcelona i l'entrada és gratuïta. Comptarà amb la presència del poeta i del director del film i després del visionat de la pel·lícula es podrà gaudir d’una tertúlia amb tots dos.
El dissabte 29 (20h, Claustre del Convent de Sant Agustí) serà el torn del recital que Giorno farà al costat de l’artista LYDIA LUNCH. Ambdós són dues de les figures més importants de l’spoken word, dos referents per entendre la confluència entre recital poètic i treball sonor amb la paraula. Han establert un vincle personal i afectiu a través dels anys i a partir, sobretot, del seu moviment en l’escena contracultural de Nova York. Comparteixen, també, una relació intensa amb Barcelona. Amb tot, poques vegades en els darrers anys han coincidit tots dos, i per aquesta única ocasió comptaran amb la colaboració Matthew Tree i Silvia Mestre.
Una trobada interessant i una pel·lícula que caldrà veure.