24.9.07

La casa de Tomasa, llibre de poesia infantil

De vegades hi ha llibres que, bé pel seu contingut, bé per les il·lustracions, bé pel tema..., no sabem on classificar-los. De fet, aquest llibre que us recomane no sabia si comentar-lo ací o al blog que editem sobre il·lustració i llibres il·lustrats per a nens , Pinzellades al món (si us agraden, com a mi, les bones il·lustracions us recomano és doneu un tomb per aquest blog. Poc a poc anirem penjant, com estem fent en aquest lloc de poesia infantil i juvenil, informació sobre àlbums il·lustrats, llibres, webs, activitats, exposicions, noticies,... i ens agradaria que fora tant interactius com aquest).


La casa de Tomasa és un llibre de Phyllis Root, amb unes magnífiques il·lustracions de Delphine Durand i està editat per Edelvives. És molt atractiu de llegir doncs está ple de finestretes per anar descobrint les diferents parts de la casa. A Tomasa la visiten els seus amics, a ritme de rodolí. Us fiquem un exemple de les seues primeres pàgines:
Ésta es la casa que hizo Tomasa:
pequeña y sencilla. La hizo en un rato
para ella y su gato.

¡Pon, pon, pon! -¿Quién llama?
Juanito Glotón
-Yo quiero una tarta, y quiero un rincón
Y éste es el cuarto con tarta y rincón.
Aquí en esta casa que hizo Tomasa.

¡Pon, pon, pon! -¿Quién llama?
La abuela Rosario
-Mi perro precisa un enorme armario.
Y éste es el cuarto con un gran armario.
Aquí en esta casa que hizo Tomasa.

...

A més, és un llibre perfecte per a treballar en grup, doncs sempre apareix la mateixa tornada al principi i final de cadascú dels visitants. El llibre requereix diferents lectures: oral, col·lectiva, individual, iconogràfica, poètica... I dona pas a inventar-se altres personatges que poden visitar a Tomasa, seguint la mateixa estructura dels poemes i seguir escrivint el llibre, creant-ne un de nou.
Un llibre de poesia infantil -tal vegada a cavall amb els contes poètics i els àlbums il·lustrats- per a prelectors i primers lectors, per a xiquets amb dificultat lectora -doncs és força moticador- i per als adults que ens agradi la poesia infantil i les bones il·lustracions.

El final és... sorprenent (ja ho veureu!). Un bon regal per a casa o per a l'aula (els bons i atractius llibres a classe fomenten la lectura, llàstima que pel seu cost no es solen comprar).

4 comentaris:

Anònim ha dit...

A la meua filla de 2 anys li va encantar, per la musicalitat del text com per les finestretes, que als més menuts agraden tant. És molt recomanable.

mariposa ha dit...

que buen lugar chicos los felicito
besos de mariposas

Anònim ha dit...

En la biblio de mi barrio estaba el libro y me lo he llevado en préstamo. Es guay. Reafirmo todos tus comentarios. A mi hija le ha encantado.
Merche Pinares Arganda (Madrid)

Anònim ha dit...

Quin llibre més original! Fantàstic.
Gero