6.1.09

El bagul de les lletres, blog de petits poetes infantils

Entre els regals que hui tindrem espero que hi hagi al menys un polsim de poesia i solidaritat. Hui, dia del Reis Mags, volem compartir amb vosaltres la coneixença d'un blog de poesia infantil on una bona colla de xiquets i xiquetes, sota la direció de la batuta pòètica de la seua mestra, Vanesa, ens regalen pessiguets d'imaginació, barrejats amb creativitat i poesia.
Parlem de El bagul de les lletres, doneu-li una ullada hi comprovareu que fantàstics són aquest petits poetes. D'aquest lloc hem copiat aquests tantogrames, concepte que fins ara desconeixia i hem sembla un joc poètic encantador. Es tracta de poemes on totes les paraules comencen per la mateixa lletra (ja Quevedo, al Segle d'Or, en creava).
Tantogrames amb les lletres "b" i "v":
Bilal balla bombons blancs
Belem besa bombers bonics,
Blanca busseja bombes blanes,
Blas baixa bicicletes brillants,
Bibiana baveja bolquers bruts.
(Youness Talbi)
Víctor visita volcans valuosos,
Verònica veu vinyers verds,
Valentí viatja,
Victòria verdeja vagons vells,
Vicent vola vaixells vegetals.
(Diego Tena)
Tantograma alfabètic
La A aprèn activitats avorrides. La B baveja balenes blanques. La C condueix camions carregats. La D doblega dracs daurats. La E elimina excavacions enamorades. La F festeja fang fastigós. (Rubén López) La G guanya gambes gastades. La H hereta hamburgueses herbívores. La I inventa imatges infinites. La J juga amb joguets jubilats. La L llig llibres llestos. (Alba Vives) La M menja melons madurs. La N neteja neveres negres. La O organitza orquestres originals. La P pinta parets peculiars. La Q quadra quadres quadrats. (Enric Beltran) La R rasca ratolins ràpids. La S salva salmons salats. La T taca taules taronges. La U uneix urnes universals. La V ventila vestits verds. La X xafa xacals xicotets. La Z zumzeja zebres zíngares. (Francesc Monfort)
Són exercicis poètics ben interessant, enginyosos i lúdics, que us animen a portar endavant a l'aula. Volem aprofitar per a felicitar als petits poetes i a la seua mestra.

2 comentaris:

gercarreras ha dit...

Sempre amb coses interessants:
M'ha agradat açò dels tantogrames!
Bon any i bon dia de Reis!

Sàlvia ha dit...

Feliç any també per a tú. Un joc ben divertit el dels tantogramens -i no és tan fàcil com pareix_.

besadetes