2.11.09

Pedro Mañas guardonat amb el Premio "Ciudad de Orihuela" para niños


El passat dia 30 d'octubre, coincidint amb el noranta nou aniversari del naixement del gran poeta Miguel Hernández, es va fallar el II Premio "Ciudad de Orihuela" de Poesía para Niños, del que varem tenir l'honor de formar part del seu jurat. Reunits els membres del jurat, a les onze del matí, en la magnífica Sala Oriol de l'Ajuntament de Oriola, es va procedir a l'elecció. El jurat estava composat pel primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Oriola, Antonio Rodríguez Barberá; l'escriptor i editor Emilio Pascual, Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil; la directora de la Biblioteca Pública Municipal de Cocentaina (Alacant), M. Dolores Insa -editora i responsable d'aquest blog-; la directora del col·legi públic Virgen del Belén, de La Aparecida-Orihuela, Ana María Cayuelas; Beatriz Osés, guanyadora de la primera convocatòria del premi amb la seua obra El secreto del oso hormiguero; i Xosé Ballesteros, en representació de Factoria K de Libros. Un plantell de gran qualitat amb qui varem gaudir de bona poesia (aprofito per a donar-los les gràcies per la seua inestimable conversa i el plaer de gaudir de tan bona companyia, junt a César, Belen, Santi i Antonio).
El certàmen, que està dotat amb 7.000 euros, comporta a més la publicació de l'obra guardonada en l'editorial Factoria K, al voltant del 21 de març de 2010, amb motiu del Dia Mundial de la Poesia.
En aquesta segona edició s'han presentat 154 poemaris procedents, sobretot, d'Espanya i Llationamèrica. Cal destacar l'alt nivell del participants.
Els membres del jurat acordaren, per unanimitat, concedir el premi al poemari Ciudad laberinto, del madrileny Pedro Mañas, per la seua amagnífica construcció i coherència. Es tracta d' un dibujo de la ciudad, con la suficiente cercanía -no exenta de distanciamiento- para que el lector reconozca el ámbito urbano, que se presenta con plasticidad y humor”, según las conclusiones. También lo definen como un trabajo “muy creativo, con toques saludablemente críticos, que tiene imaginación y realismo, y consigue que todas las piezas encajen en una atmósfera sensorial de gran originalidad.
La decisió del jurat es va fer públic en un acte institucional celebrat en la seu de la Fundació Miguel Hernández, en Oriola.
Felicitem públicament a Pedro Mañas (Madrid, 1981), un jove llicenciat en Filologia Anglesa per la Universitat Autónoma de Madrid i que malgrat la seua joventut ja ha estat guardonat, entre altres, en el III Premi de Poesia Infantil "El Príncipe Preguntón" (2009). Un escriptor que poc a poc va fent-se espai en el món de les lletres, amb un gran futur per davant.
Cal dir que Ciudad laberinto ens va agradar molt, però vosaltres tindreu que esperar un poc per a llegir-ho. Us avisarem, cal no perdre's la seua lectura.