24.11.09

Hijos de la luz y de la sombra: nou disc de Joan Manuel Serrat en homenatge a Miguel Hernández

 
Ha sortit a la llum un nou disc de Joan Manuel Serrat, Hijos de la luz y de la sombra, encetan les commemoracions que es celebraran en 2010 sobre el naixement del gran poeta oriolà Miguel Hernández.

El CD inclou 13 temes nous, que fins ara no havia gravat cap artista, poemes musicats. Tomo el título de un tríptico de poemas amorosos del poeta de Orihuela que los estudiosos sitúan en lo más alto de su obra. Aquest poema, escrit en 1937, està dedicat al seu fill Manuel Ramón, que va morir als pocs mesos de nàixer.

Entre els poemes podem trobar La palmera levantina, Ay del ay por el ay, El silbo del dale, Las abarcas desiertas o Tus cartas son un vino, a més de poemes sobre la Guerra Civil com Canción del esposo soldado, El hambre i un homenatge als brigadistes internacional que van lluitar en Espanya, Canción. A l'homenatge s'han afegit un grup de cineastes com Isabel Coixet, Manuel Gutiérrez Aragón, José Luis Cuerda, Jaime Chávarri, Sergio Cabrera, Javier Mariscal i Montxo Armendáriz, entre altres, i de cada cançó s'ha fet un vídeo.


Una excel·lent manera de donar-li un homenatge a Miguel Hernàndez: ficant música, imatge i veu a la seua poesia. Ens resta el nostre homenatge personal: llegir la seua obra i difondre-la als lectors. Per això, per a donar a conèixer els seus poemes, us recomanem un llibre, El silbo del dale, que acaba d'editar Edelvives. Una antologia adreçada als xavals (i també als adults, personalment m'agrada molt tota la col·lecció de poesia que està publicant Edelvives) que ens ajudarà a difondre la seua poesia.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Me los autoregalo los dos, libro y disco, para navidad. Gracias por la recomendación y por fomentar la poesía a grandes y chicos. Pepa Quiñones, desde Teruel

J ha dit...

Gracias

Anònim ha dit...

Es una novedad digna de difundir.
Besadetes
Sàlvia

M. Roser ha dit...

Em compraré el llibre... a mi un dels poemes que més m'agrada de Miguel Hernández, és la nana de la cebolla, per la seva tendresa.
Besadetes,
M. Roser

Sàlvia ha dit...

Fixe, jo el demanaré als Reis mags.

Besadetes, M. Roser