1.11.08

A la tardor s'enlairen els versos amb els premis de poesia


El mes d'octubre que acabem de deixar ha sigut prolífic en pluja i en premis de poesia infantil. Ja coneixem qui ha sigut la guanyadora del I Premio de Poesia para Niños Ciudad de Orihuela: Beatriz Osés García (Madrid, 1972), amb el poemari El secreto del oso hormiguero.

Al concurs s'han presentat 151 treballs, de gran qualitat literària. El poemari serà publicat el proper 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, per l'editorial Kalandraka. Felicitacions a la guanyadora i esperem llegir el seu poemari.

Fa poc també s'ha fallat el Premio Hispanoamericano de Poesía para Niños 2008 . En aquest cas la guanyadora ha estat Mercedes Calvo (Salto, Uruguai, 1949) amb Los espejos de Anaclara. El llibre serà publicant per Fondo de Cultura Económica. Ben aviat llegirem aquest poemari... tot un plaer. Felicitacions també per a Mercedes.
També s'acabem d'assabentar del guardonat amb el concurs de poesia infantil Verso en nubes, és el periodista Daniel Blanco Parra, amb el poemari ¡Vamos al Circo!. En aquest cas l'obra serà editada pel propi Ajuntament de León, que és qui feia la convocatòria.

Ens alegrem que amb aquests premis, d'una i altra banda de l'Atlàntic, els xiquets puguen llegir bona poesia.
La il·lustració és de Shilo Shiv Suleman.