14.1.10

Quina importància té la poesia en l'educació de la sensibilitat? / ¿Qué importancia tiene la poesía en la educación de la sensibilidad?


 
Hui ens agradaria que donareu la vostra opinió sobre una nova qüestió que us plantegem: Influeix la poesia en l'educació sentimental dels xiquets i joves? Quina importància té la poesia en l'educació de la sensibilitat? Caldria donar-li una major importància i pes específic dins del currículum escolar? Caldria incloure-la en altres apartats del currículum més enllà de la literatura? Esperem que aneu deixant les vostres opinions i ens ajudeu a aclarir dubtes. La il·lustració és de Zábranský Vlastimil.

9 comentaris:

Montse ha dit...

En podria tenir molta, si ens hi dediquéssim amb més constància, si féssim més connexions amb poesies viscudes més sovint, si comencéssim amb una poesia tot l'any i no només uns dies, si...

Penso que depèn molt de cadascú i de les seves circumstàncies, de a quines coses li dones importància i a quines no.

Menys mal que et tenim a tu i ens refresques la memòria i demà tornaré a començar a una poesia que regalimi sensibilitat.
Gràcies.

Sàlvia ha dit...

En Facebook és diu:
Magdalena Carrillo
He comprobado que los adolescentes se sienten más atraídos por la poesía con la que ellos se puedan identificar: el sentimiento amoroso ,la melancolía , la rebeldía... En los pequeños es más un juego y una música que aprenden pq. les gusta la rima y la repiten como una canción. Pero en ambos casos se trata de crear en ellos la afición , el gusto por la lectura y por la palabra escrita, que ya cuesta.

Sàlvia ha dit...

En Facebook ens diu Teresa Delgado Duque:
La poesia educa el alma, le da alas,. Alma y poesia se recononocen nada mas encontrarse, porque siempre han formado parte del coraz'on del universo.
Las palabras son poderosas.La m'usica es poderosa, la belleza es poderosa. El amor es poderoso.
Las PALABRAS bellamente enlazadas en MUSICALES rimas y escritas con AMOR paren a LA BELLEZA infinita. Ningun alma se resite a ello.

Anònim ha dit...

Crec que té molta importància introduir la poesia a la vida dels nens desde ben petitets. Al principi com un joc de paraules, senzillesa, diversió, delicadesa. Així quan ja l'hagin interioritzat com a part de la seva vida podran anar evolucionant cap a lectures més profundes, mica a mica. És com gatejar, fer les primeres pases i finalment caminar. La poesia és veure el món amb uns altres ulls, més càlids, més màgics.

Els responsables d' educar personetes de manera més sensible i amb una mirada més amable davant de la vida som els adults, no ho oblidem. Així doncs omplim els nens de poesia i de sensiblitat, de joc i de màgia, de grans seran persones amb molta més educació emocional.

Els nens volen versos!

Gràcies Salvia per deixar-nos expressar en el teu blog tant bonic.

Glòria Falcón

Isabel Barriel ha dit...

Ui... crec que no bufen bons temps per a la poesia dins l'àmbit escolar; sembla ser que importen més els resultats de les proves d'avaluació, els informes-pisa i un cert retrogradisme al plantejar renovació de continguts i d'estratègies...

Versus les propostes i teledirigisme dels organitzadors del món educatiu, sorgeixen les ganes de nens i nenes per deleitar-se amb la poesia... Més enllà del treball sistemàtic dels textos, copsen la sensibilitat, la subtilesa dels poemes, i hi troben un mitjà en el qual s'hi senten molt a gust.
Seria imprescindible ampliar l'espai i el temps que dediquem a la poesia a les escoles; sovint es converteix -lamentablement-en un complement d'alló mal considerat "bàsic".

Fernanda Rocha Mesquita ha dit...

E claro que sim. A poesia tem muita importancia na vida das criancas e jovens. E' necessario despertar sentimentos nesta nova geracao para que o mundo se torne um pouco mais sensivel. bom domingo

Teresa Ribera ha dit...

La poesia és la paraula feta música,feta imatge o color o gust.Els infants són tan sensibles!Sobretot els més menuts que descobreixen el món i capten els sons més súbtils.
Els mestres no aprofitem prou aquestes aptituds dels nostres alumnes i deixem marcir massa d'hora aquest tresor preciós.
Ens cal més poesia a l'escola!

Sàlvia ha dit...

Todas compartimos opiniones sobre la importancia de crecer con la poesía. Yo echo de menos la inclusión de la poesía en la educación, sobre todo a partir del primer ciclo de Primária. Es como si se considerara un juego adecuado sólo para los más pequeños, pero que debemos de abandonar en el momento que empezamos a leer. Paradójico, pero real.

Besadetes

I. CAMACHO ha dit...

Creo que la poesía (que no es un género literario, sino un no sé qué que impregna la vida cotidiana)es esencial para cualquier persona. Lamentablemente, no es que no se le preste atención en los programas educativos, es que no se le presta atención en casi ningún sitio. Yo creo que tiene una importancia crucial en la educación de la sensibilidad. A los chicos les gusta mucho más de lo que ellos mismos se imaginan. Por eso, es necesario que haya alguien dispuesto a perder un poco de su tiempo en la tarea de hacérselo comprender. Alguien dispuesto a leer, comentar, interpretar y escribir poemas con ellos. A la larga, suelen ser actividades muy agradecidas.