11.1.10

La cigarra i la formiga: una versió actual de la faula



Hi ha camells, els més menudets i de llargues pestanyes, que van poc a poc, retardats, i quan passen per damunt dels balcons van buscant algunes sabatetes per a deixar encara el seu regal. És difícil, en aquest fred que fa, trobar algunes sabates al balcó, però jo, assabentada de la seua existència, m'he resistit a llevar les sabates del balcó i ... quina sorpresa! Són ells els que solen portar els regals més eteris i boniquets, doncs són els mimats pels tres Mags d'Orient, així que, embolicat amb un paperet d'argent i una llaçada daurada de seda, m'he trobat amb aquest poemeta que ha viatjat des de les illes Canàries en les sarries dels camells.

Una poesia de la nostra amiga Teresa Delgado, amiga i poeta, que ens parla de la especial relació de la cigarra i la formiga; un versos on se li dona un tomb a la faula. Gràcies, Teresa, per recordar-te'n de nosaltres en la teua carta als Reis. La lectura del poema ens fa reflexionar: tal vegada, hui per hui, és millor ser cigarra que formiga?; són més televisives?; caldrà revisar les faules clàssiques?

Otra de Cigarras y de Hormigas
(Teresa Delgado)

-Te lo dije, te lo dije,
dijo la hormiga a la cigarra
-Te lo canto, te lo canto,
La cigarra le contestó.

Ha sido un invierno frío
y cante con tanto brío
para olvidar mi dolor,
que un famoso representante
escuchando mi reclamo,
me nombró magno tenor;

y tras fuerte apretón de manos
trato firmamos y ahora,
me paso feliz las horas
haciendo lo que más amo.

Viajé por el mundo entero
cantando con mucho esmero,
y aprendiendo otras canciones
afinando nuevos sones y
apretando muchas manos.

Tengo amigos por doquier
y hasta entrevistas me hicieron,
en teatros me aplaudieron
admirando mi buen hacer.

Por solo cantar canciones
que alegran el corazón
voy levantando pasiones
que me llenan de emoción.

De modo querida hormiga
que te digo y con razón
que cada uno tiene su don
tu trabajas con tesón
y yo le canto a la vida.


La il·lustració és de Macarena Rioseco Castillo

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Teresa, me encanta. Tienes un arte espectacular, fíjate que veo figuras en cada verso, en cada rima, es tu esencia. Una esencia invadida por un mundo muy especial. De verás que es espectacular.

Felicidades!!!!!!!!!!

Teresa Delgado Duque ha dit...

Salvia,muchas gracias por la introducción. Fijate que me has emocionado. El camello cojo es un cuentito que escribí hace tiempo inspirado por una pecualiridad d mi familia. Un día te lo mando.
Gracias por guardar a mis niños en tu blog, tan bien cuidaditos y con tanto amor.
Una anecdota: Cuando le pedí a los Reyes este poemita estuve viendo ilustraciones para ponerle y me gustaron justamente las que has elegido,y como has visto hay muchas...ja,ja,ja,ja Hay conexión!!!
Silvia. Gracias por tu comentario,me ha emocionado mucho.
Un abrazo a las dos.

Manuel ha dit...

M'ha agradat molt la versió poètica i trangessora de la faula. M'ha recordat un poc a Frederick, el ratolí poeta. Està bé això de canviar el punt de vista de les històries, perquè de tot ha d'haver: de formigues i de cigarres, tothom té una habilitat especial ( o més ) que cal desenvolupar, la dificultat, potser, radica en averiguar quina li pertoca a cadascú...

Manuel

M. Roser ha dit...

La veritat és que en aquesta vida tothom és útil, a la seva manera.
No sé per què alguns creuen que només és important allò que té una utilitat pràctica i de tant en tant és fantàstic que algú ens recordi que som sensibles i ens ajudi a tenir somnis, sense que ens posem vermells com el ratolí Frederic...Feia temps que ningú en parlava i és un llibre meravellós.
I si tots/es anem guardant paraules boniques?
M. Roser

Fernanda Rocha Mesquita ha dit...

GOSTEI DO TEU BLOG

Nati ha dit...

Enhorabuena por este blog me parece genial la forma de llegar a los más jovenes a interesarse por la poésia y así llegar a entenderla. Un trabajo maravilloso, he decidido quedarme como seguidora para seguirte de cerca.
Y te invito a que conozcas el mío se llama: Los Cuentos de Nati. Si te gusta lo que ves, te invito tambien a quedarte sería un honor para mí.
Hasta pronto saludos Nati.

Sàlvia ha dit...

Me encanta, todo un grupo de personas en lugares diferents, con profesiones diferents y unidos por la poesía.
Gracias por vuestros comentarios. Me gusta que haya salido "Frederik", un libro por el que tengo una predilección especial y que no he reseñado aún porque creía que era muy conocido, pero lo haré pronto.

Nos leemos, de blog a blog.
Besadetes

Teresa Delgado Duque ha dit...

Gracias per tots els comentaris.
Me encanta que ande or aquí mi ratón preferido.amo a los ratones poetas.
Un abrazo