28.12.09

Y tú ¿qués has hecho?, àlbum il·lustrat amb ritme cubà




Y tú ¿qué has hecho? és un original llibre de poesia en format d'àlbum molt original. El llibre està basat en una cançó del trovador i compositor cubà Eusebio Delfín i està il·lustrat, d'una forma especial, per Imapla, que dona acció amb les seues il·lustracions al poema. El llibre té un format d'acordeó i si el llegim en veu alta sembla que seguim els acordes de la cançó. El poema és molt bonic, d'aquests que no tenen edat, però el llibre està destinat sobretot als prlectors i primers lectors. De totes maneres us el recomano per a totes les edats.

Una obra encantadora pel seu contingut i pel continent´que ha editat Ekaré. Un preciós regal per aquests Reis Mags que s'apropen.

Y tú ¿qué has hecho?
(Eusebio Delfín)
En el tronco de un árbol una niña
grabó su nombre henchida de placer
y el árbol, conmovido allá en su seno,
a la niña una flor dejó caer.

Yo soy el árbol conmovido y triste,
tú eres la niña que mi tronco hirió.
Yo guardo siempre tu querido nombre
y tú, ¿qué has hecho de mi pobre flor?


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Sálvia
Me encanta tu blog, y siempre te sigo para ver las novedades. En este instante estoy sonriendo porque te escribía un comentario sobre "tu querido nombre" y acabas de hacer la corrección. Recuerdo que esa canción me la cantaban de pequeña, en Cuba,así que veré si consigo el libro.
Un abrazo, Feliz Fin de Año.

Maripepa ha dit...

Y tú, ¿qué has hecho? traduït en la llenga que parlen a Benin, Àfrica, es diu "Abló Pkédé" i és el nom d'una ONG que hem format un grup d'amics per ajudra en projectes concrets a Benin i Senegal, de moment. Si en voleu saber alguna cosa més aneu a http://neguitdepantorrilla.blogspot.com
He trobat curiós aquest nom per aquest llibre...