11.12.09

Arroz, agua y maíz: llibre de poesia infantil en astur

Supose que a tothom ens ha passat alguna vegada: en lloc d'anar a buscar un llibre sembla que el llibre ens busque a nosaltres. Això és el que m'ha passat amb aquest llibre, Arroz, agua y maíz, de l'editorial Pintar pintar. El vaig tenir a les mans, li vaig donar una fullejada, em va encantar però un altre lector es va avançar en la compra. Em vaig quedar sense el llibre. Poques hores després me'l varen regalar. Quina sorpresa més bonica!

El llibre és de Berta Piñán i porta unes xulíssimes il·lustracions d'Elena Fernández. Ha estat guardonat amb el Premiu "María Josefa Canellada" de Literatura Infantil y Xuvenil 2008.

El subtítol del llibre ens descobreix tot el misteri: Versos pa neños y neñas de toes partes del mundu -Versos per a xiquets i xiquetes de totes les parts del món-. Cada poema està dedicat a un xiquet d'alguns dels diversos indrets del món; cadascun d'ells amb un seny especial, amb una idiosincràcia pròpia del seu entorn. Poemes, versos, il·lustracions que ens mostren la cara més amable de l'espècie humana, la cara dels infants.

El llibre, escrit en astur i que prompte podrem llegir en castellà, però penso que m'agrada més llegir-lo en la seua llengua original- es presenta en un format especial, amb tapa dura de cartró i llom de tel·la, i el seu contingut és un àlbum il·lustrat poètic. Especial per a regalar en aquests dies.


Linda, 10 años
Viña del Mar, Chile
(Berta Piñán)

Tu yes la playa de marzu
y la ñeve en primavera,
yes el sol de toles nueches
y la lluna mañanera.

Nesti mundu esta vez
tu yes lo que nun se ve,

los cuernos del caricol,
l'otru pie del ciempiés,
y cuando llega'l calor
el polo norte al revés.

Nesti mundu otra vez,
tu yes lo que nun se ve,

los cantares del mirueyu
aquel arroz nuna charca,
tu yes la boca del fueu,
yes tu la voz que me llama.

Nesti mundu esta vez,
tu yes lo que nun se ve.

2 comentaris:

Mª Rosa SERDIO ha dit...

Hola Dolors:
Estoy con un pie en el tren para ir a Gijón en plan compra ferosz de materiales para las vacaciones. Si notas que ves una playa estupenda, que visitas una librerías llenas de novedades y si hueles a chocolate con churros...¡No habrá ninguna duda! ¡¡Es que estás otra vez en Asturias!! Bien te lo mereces por el enorme trabajo de estas últimas semanas y con todos los preparativos que has facilitado.
Un beso lleno de felicidad. Rosa

angela sánchez ha dit...

Es que la escritora Berta Piñán es mucha Berta.
Y Elena es una artista con esos grabados que nos hace para las ilustraciones.

Saludos y no trabajes tanto, que no hay quien te siga el ritmo.

Ángela de Pintar-Pintar