3.12.09

Amor al mar. Las caracolas de Neruda: exposició a l'Intitut Cervantes de Madrid


Dime quién eres, llena de navíos
La noche marina
Canto general

Es ben coneguda l'afició que tenia Neruda als caragols de mar. Al llarg de la seua vida va anar fent tota una col·lecció. Ara tenim l'oportunitat, per primera vegada, de poder veure-les en una exposició que s'acaba d'inaugurar en la seu de l'Instituto Cervantes de Madrid (carrer Alcalà, 49) i podem visitar-la fins al proper 24 de gener de 2010. Caragoles com les que Mao Ze Dong li va regalar, o la closca autografiada de Rafael Alberti, caragoles de tots els mars que poc a poc Neruda anava recollint. S'han exposat sobre dos grans estructures en forma de caragol.

L'exposició, Amor al mar. Las caracolas de Neruda, està organitzada per l'Intitut Cervantes, l'Ambaixada de Xile en Espanya i la Universitat de Xile i està patrocinada per la Fundació ENDESA, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Madrid, la Fundació Neruda i la Càtedra de Xile. L'entrada és gratuïta i podem veure-la, de dilluns a dissabte, de 11 a 14 h. i de 17 a 21 h.; els diumenges i festius de 11 a 14 hores. Trobem 453 caragoles i una capsa de col·leccionista, seleccionades entre les 9.000 que Neruda va donar a la Universitat de Xile -1954-. Junt a les caragoles podem llegir els seus poemes i llibres de la seua biblioteca privada, fotografies, etc...

Complementant l'exposició es celebraran diverses activitats culturals: tres trobades literàries -Navegaciones y regresos, els dies 14 i 15 de gener; Pablo Neruda, poesía y naturaleza, el 21 de gener- i dos tallers infantils, El poeta de los mares (el 5 i 12 de desembre) i Caracolas de papel, (19 de desembre).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sóc argentina i quan vivia en Mendoza, vaig visitar Illa Negra, i la casa de Pablo Neruda. Per a mi ha sigut una de les coses més boniques que m’ha passat. Una verdadera meravella i qui tinga oportunitat d’anar a esta exposició que no ho pense massa.

Sàlvia ha dit...

Ja que tenim més difícil anar a Illa Negra, al menys, pense com tú, cal no perdre's aquesta oportunitat.
Besadetes