24.3.11

La poesia infantil i juvenil en internet, article de poesia de Mª Dolores Insa


Ha sortit al carrer l'ultim número de la revista de literatura infantil Primeras noticias, que aquest mes porta un especial Creatividad y Literatura, coordinat per la nostra amiga poeta Beatriz Osés García. És un número molt interessant on la poesia és el seu punt central. Us recomanem, des d'aquest blog, que li doneu una llarga i reposada mirada. Entre altres podem trobar:

Especial Creatividad y Literatura

- El influjo de la luna en la poesía infantil por Carmen Fernández Etreros.

- La poesía infantil y juvenil en Internet por M. Dolores Insa Ribelles.

- El juego de la poesía por Beatriz Osés.

- De cómo dormir el miedo por Federico Martín Nebras.

- Para un lector de lunas por Antonio Rubio.

- Libros de poemas de noche y luna por Ana Nebreda Domínguez.

Us fiquem  l'enllaç on podeu llegir l'article La poesia infantil i juvenil en internet, de Mª Dolores Insa Ribelles on es fa un anàlisi, des de diferents vessants, sobre la situació actual de la PIJ en la xarxa. Pessics de reflexions sobre en veu alta. Espero que us siga interessant.

La il·lustració és de Klaas Verplancke.

La poesia infantil y juvenil en internet

7 comentaris:

Isabel Barriel ha dit...

Enhorabona per l'article!

Una visió de conjunt molt ben documentada i acuradament estructurada, amb les pertinents referències a moltes iniciatives dins d'aquest àmbit...

T'enllaço al meu blog.

Sàlvia ha dit...

Gràcies, Isabel. El número aquest de la revista és genial. El meu articulet és un pessic de reflexió en veu alta de l'estat de la poesia infantil i juvenil en internet, hui per hui. M'ha encantat que ja ha portat ressó i haja donat fruits. Penajaré una de les respostes que m'ha semblat superpossitiva, la de Enrique Cordero, colega, amic i poeta.

Besadetes i una vegada més, gràcies per les teues amables paraules.

Stel.la ha dit...

sí sí...l´he llegit...és bo, bo l´article! Ara cal reflexionar-hi...
petons!

Sàlvia ha dit...

Ei, Stel·la! Com bé dius... cal reflexionar i veure quins camins està seguint i segueix la poesia infantil, incloent tots els sectors implicats (nosaltres també).
Gràcies per les teues amabilissimes paraules.

Besadetes amb un "ramito de primavera"

isabel ha dit...

¡Excelente reflexión!
Fomentas el amor a la poesía como nadie.
Tus cuidadas imágenes ,tus adecuadas poesías para cada día, así como los recursos que nos muestras nos han abierto las puertas, estamos a la "última" sólo con visitar esta página.
Gracias por haberte conocido.
¡Besos!

María García Esperón ha dit...

Salvia, con emoción creciente he leído tu texto y vuelto a recorrer la fascinante aventura que iniciaste desde la biblioteca que animas en el más original sentido: dotar de vida a lo inerte, de ánima a lo desanimado, cruzar con los hilos del sentido y del significado los espacios de Internet, dar espacio a la palabra y palabra a los lugares. Desde México mis más calurosas felicitaciones y un abrazo admirado y agradecido.

Anònim ha dit...

Per molts anys, Salvia!
Aquest article és una bona lliçó i reconeixement als i a les poetes de la xarxa. La teva aportació és tan gran! Ens engresques i fas conèixer un món ple de magia i poesia. I no parlo només de paraules sinó també de les il·lustracions que ens descobreixes dia rera dia.