30.3.11

Cocido de ceros: puchero matemático y poético para el menú de hoy


 Per a cuinar necessitem bons productes, un pessic d'estima i molta paciència, fins i tot quan volem fer una olla de zeros: fiquem els zeros, remenem poc a poc a foc lent  i... barregem la poesia amb les matemàtiques. Un primer plat fantàstic per al dinar de hui.

Cocido de ceros

Se escogen aquellas palabras,
como aguacero o hechicero,
que contienen este rico fruto y, con un cuchillito,
se les arrancan uno a uno sus ceros
hasta un total de docena y media.

Se poenen a hervir media hora
con su chorrito de aceite.

Después se dividen por el número de comensales
y resultará el cociente, un cociente sabroso,
sin resto ni decimales.

Conviene no cocer a la izquierda.
Los ceros a la izquierda
pierden todo su sabor nutritivo.


Les il·lustracions són de Kestutis Kasparavicius.

1 comentari:

fina ha dit...

Sàlvia, tan sols bona nit, el teu bloc ple d'amor i de llum un lloc on trobar-nos i tenir pau i alegria de la bellesa, de les lletres i les imatges.
Quines il·lustracions tan precioses..
Gràcies Sàlvia..