18.9.09

Barcos en la lluvia: llibre de poesia infantil de María Cristina Ramos

No és el mateix navegar en dies de sol que en dies de pluja, ni és el mateix sortir a jugar en dies de sol que en dies de pluja; de vegades aquests últims dies solen ser més avorrits. Per què? Són precisament en els dies de pluja quan millor podem gaudir a casa dels jocs de paraules. Això és el que fan Teresa i Lucía: s'inventen un joc circular en mig d'una pluja que ho ompli tot... els carrers, els camins, els camps, les muntanyes, pareciera que la Tierra fuera a beberse el cielo.

Amb les pàgines d'un quadern escolar crearan vaixells que solcaran les aigues i portaran d'un costat a l'altre missatges. Són els missatges on viatgen els versos que ens descobreixen el seu meravellós món. Allò que ens sembla més insignificant, com un botó o una lletra, entren a formar part, per si mateix, en aquest món. Tot un descobriment per a una vesprada de pluja.

Tot això podem descobrir en el llibre de poesia infantil Barcos en la lluvia, de la poeta María Cristina Ramos i que està il·lustrat per Claudia Legnazzi. Un llibre que us recomanem i que està editat per Fondo de Cultura Econòmica, dins de la seua col·lecció Los primerísimos.

Escribo este papel
y lo convierto en barco,
que llegue hasta tus manos
cruzando por los charcos.

1 comentari:

Pedro Villar Sánchez ha dit...

Hola Salvia: Un lujo de libro, excelente poesía de M. Cristina Ramos.
Ya estoy de nuevo por aquí con nuevos proyectos e ilusiones , ya hablamos. Un abrazo