10.6.09

Lenguaje infantil y poesía: interessant article de Pilar García CarcedoLenguaje infantil y poesía: «cantan las niñas en alta voz» de Pilar García Carcedo, és un interessant article que estudia la creativitat del llenguatge infantil i les seues relacions amb la poesia i els recursos poètics. Per a demostrar aquesta relació es mostren nombrosos exemples de la parla dels xiquets entre els dos i el cinc anys. S'analitzen figures com la metàfora, el paral·lelisme, la personificació, la sinestèsia o les creacions linguïstiques per a demostrar el lligam del llenguatge infantil i el llenguatge poètic.

Com a conclusió de la investigació realitzada per Pilar García Carcedo podem avançar-vos que la poesia deuria ser una de les essències de l'ensenyança-aprenentatge en Educació Infantil i Primària, que permetria el millor desenvolupament de les capacitats expressives i creatives.

Us invitem a llegir-lo, està en format pdf. Molt interessant, sobretot per als mestres i educadors responsables dels alumnes entre 2 i 12 anys.
La il·lustració és de Lisa Cinelli.