6.8.08

Sentiments i emocions: poesia infantil i cançons

Ben curiós que hi hagen dos llibres amb títols semblants. Dos llibres, a més, que inclouen CD amb cançons infantils basant-se en la mateixa temàtica. Són pocs els llibres de poesia infantil que tracten el tema dels sentiments i les emocions (ben estrany, doncs la poesia en si mateix és pur sentiment abocat als versos).
El primer d'aquest llibres que us volem recomanar és Emocions i sentiments. Contes i cançons (Discmedi), de Dàmaris Gelabert. Inclou, com hem dit abans, un CD. L'autora del text -en aquest cas són contes i cançons- és Eulàlia Canal i la il·lustradora és Carme Julià. La música està a càrrec d'Àngel Valverde i la interpretació de Dàmaris Gelabert.

Sis contes il·lustrats i el CD que inclou els contes i les seves cançons, tot al voltant dels sentiments i les emocions que els xiquets tenen i que de vegades no comprenen, desconeixen el seu per què i no saben com expresar-los: vergonya, por, gelosia, competitivitat, frustació...

El segon llibre, Sentiments i emocions. Cançons per créixer és de Montse Roig i altres autors, amb música de Francesc Burrull i lletra de les cançons de Dani Coma, editat per Bellatera. Els intèrprets són vuit nens i nenes que dirigeix Elisenda Carrasco i que estan acompanyats al piano per Francesc Burrull.
En aquest cas és un recull de cançons sobre els sentiments (La felicitat, la solitud, la valentia, la por, el mal humor, la generositat, l'egoisme, la vergonya i el plaer) que inclouen la seua partitura i el CD. El títol de les cançons: La cançó de la felicitat; Quan em sento sol; Som uns valents; L’enfadat, tossut i malhumorat; Tinc por – És meu! No, meu!; La vergonya; Quin gustet si és finet.
Dos propostes poètiques i musicals per anar introduïnt als menuts al món de la poesia. Tot per anar fugint de l'avorriment aquest estiu.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

esta bonic!! jajajajajajaj <3 :)

Unknown ha dit...

esta bonic!!!m'agrada la pag.!!!!!!!!! <3 :)

Sàlvia ha dit...

Hola Meli! M'encanta que t'agrade.

Besadetes