14.5.10

XV Jornades de Didàctica de la Dramatització al CEFIRE de Sagunt


Faig de savi i de talòs,
faig de vidu i de promès,
faig de ric i de pagès,
ploro i canto com si res,
faig de tot i no sóc res.

QUÈ SÓC?

Si encara no ho has endevinat és que necessites anar a les XV Jornades de Didàctica de la Dramatització al CEFIRE de Sagunt. Teatre i poesia són les ventafocs de la literatura, tant per adults com per a xiquets. Cal fomentar les tècniques de dramatització a l'escola, com cal, amb tota la bona metodologia que podem aprendre en la nostra assistència a aquestes jornades. Any rere any, des de el CEFIRE de Sagunt, s'han dedicat a fomentar el teatre a les aules (un dels pocs llocs al nostre país on la tècnica, la pedagogia i la metodologia sobre la dramatització es donen la mà) i des d'aquest llogaret de poesia vull agrair-los públicament la gran llavor que estan portant endavant, des d'un punt de rigorós a la vegada que lúdic.

Així que no s'ho podeu perdre! Tindran lloc el dissabte 29 de maig a Canet de Berenguer (València). Un dia molt complet i pràctic, amb tallers, conferències, actuacions... tot seguint aquests objectius:

- Temes, idees i estratègies per a la creació de dramatúrgies amb joves.
- Desenvolupament de diferents formes de teatre de l'oprimit (teatre periodístic, teatre de la imatge, teatre fòrum, etc.)
- El teatre social als centre per a implicació de tota la comunitat educativa.

Podeu inscriure's fàcilment punxant ací.

Compartim i fem nostres les paraules d'un gran poeta, Federico García Lorca: El teatro es poesía que se sale del libro para hacerse humana, i com la poesia també necessita arrelar-se en les ments i esperits dels xiquets i joves per a que vaja creixent i obrint nous camins. La millor manera... a l'aula.

La il·lustració és de Nina Le Corre.

3 comentaris:

antoninavarro ha dit...

Gràcies Dolors per les teues paraules d'ànim. Després d'aquest 15 anys tenim la sensació de la faena ben feta. Ara ens preparem per a una altra etapa amb noves fórmules i ens agrada sentir que hi ha gent al nostre costat.

Sàlvia ha dit...

Sempre al costat de la creació, de la motivació, de la feina ben feta... al vostre costat.
Besadetes

Carmen ha dit...

Me gusta rodearme de gente con inquietudes, creativa y con sentido del humor. En vuestro blog he encontrado, además un trabajo muy elaborado e interesante. Os deseo todo lo mejor para esas maravillosas Jornadas, a las que no podré asistir. Me coge algo lejos. Pero cuento con vuestro blog para que me informéis, aunque no será lo mismo.
Un saludo y seguro que serán todo un éxito.