28.5.10

Homenaje a Miguel Hernández: murals educatius i poètics sobre el poeta -glogs de Miguel Hernández-

Miguel Hernández, logotip creat per Virtual Company

Continuem amb Miguel Hernández y la seua obra poética. Són moltes les activitats que s'estan fent a les escoles -i poc a poc anirem xerrant d'elles i pujant fotografies-, però hui us volem comentar, en concret, una experiència que ens sembla interessant, original, creativa i col·laborativa.

Des de fa uns mesos es va lleçar una idea original per a realitzar glogs (pósters virtuals que tenen la possibilitat de d'integrar en un mateix lloc diferents aplicacions audiovisuals) sobre Miguel Hernández. Ho varen fer determinats professors implicats amb l'ensenyança i les noves tecnologies: Repaso de Lengua, Tres Tizas, Bloggeando i A pie de aula.

La resposta ha sigut molt bona i s'han creat 150 glogs diversos de diferents etapes educatives: 12 d'Educació Primària, 113 d'Educació Secundària, 15 de Batxillerat, 7 de Màster i 3 d'EOI. Tots els podem llegir al lloc Homenaje a Miguel Hernández. Doneu-li una llarga i reposada mirada perquè estic segura que la informació que contenen i la manera de presentar-la us interessarà.

També vosaltres podeu fer els vostres propis glogs (utilitzant Glogster, i si no sabeu com fer-ho mireu aquest Tutorial de Glogster que us ajudarà) sobre el poeta oriolà. Animeu-se. Igual que en qualsevol mural cal primer ordenar les idees del que volem fer, després cercar la informació, treballar-la i finalment dicar-la al pòster virtual. En qualsevol moment podem fer i refer, editar-ho de nou o retocar parts. Si teniui un espai virtual a l'escola o a la classe, per exemple un blog, podeu penjar-ho per a compartir-ho amb tothom.


5 comentaris:

Toni Solano ha dit...

Gràcies, Sàlvia. Ha sigut una experiència molt enriquidora, per a nosaltres com a docents i pense que per a l'alumnat.
A més, ha servit de demostració de les possibilitats d'organitzar projectes col·laboratius més enllà de les distàncies. I tot gratuït.

Sàlvia ha dit...

Antonio, és un altra manera de treballar i d'implicar-se en el procés educatiu, tant el mestres com els alumnes, per damunt de les barreres geogràfiques.
M'ha semblat una idea molt original, aprofitant glogster. Us felicito als organitzadors i a tots els participants. Ja saps, quan organitzeu un altre "event educatiu" avisa'm i farem ressó.
Besadetes des de Cocentaina fins a Castelló.

blogge@ndo ha dit...

Gracias por tus comentarios. Ha sido una experiencia muy enriquecedora gracias al trabajo de todos los profesores y profesoras que se han implicado con sus alumnos. En nuestro blog nos han dejado muchos comentarios los chavales que han participado desde el País Vasco y emociona leer sus palabras.

Sàlvia ha dit...

Tener ideas, llevarlas a la práctica, que los demás participen, que se convierta en un trabajo colaborativo es genial. Una realidad enriquecedora, como tu bien dices. Contad conmigo para todo lo que necesiteis.
Besadetes

Biblioteca centre Port Xàbia ha dit...

Nosaltres també hem fet el nostre xicotet homenatge a Miguel Hernández que va concloure amb un recital poètic i l'exposició dels treballs elaborats. Part d'ells recollits en el llibre digital que hem muntat. Gràcies per les indicacions, ajudes i idees que ens dónes des dels teus blocs.