4.5.10

Trenes: llibre de poesia infantil d'Ana Romero en Ediciones El Naranjo

 

 
 
Us volem recomanar el llibre de poesia infantil Trenes, publicat per Ediciones El Naranjo (Mèxic, però que podem comprar ací sense cap dificultat), una deliciosa obra, en format d'àlbum poètic il·lustrat, amb versos que van passejant pels rails de les fulles en blanc, poemes d'Ana Romero amb unes magnífiques il·lustracions de María del Mar Hernández. Trobem molts poemes i versos dels trens. I és que hi ha de tot tipus! Sembla que tinguen màgia pròpia i que l'autora tan sols hi haja ficat el pessic de paraules amb ritme per a que cobren realitat. Tot en un sospir, tancant els ulls i deixant escoltar el xiulet del tren. Un llibre que ens ha encantat i que cal ficar a les mans i ulls dels xiquets i xiquetes (també dels majors, doncs el tipus de poemes són d'aquests que no tenen edat). Per tal de que se n'adoneu un poc del seu contingut, hem muntat un slideshare presentant-vos el llibre. Desitgem que us agradi! Com diu un dels poemes: 
 
Si los tomas no los sueltes  
que en los trenes no hay boletos 
si los compras no te sirven  
¡nadie dijo de monedas!  
usa el verso y esas otras maravillas  
pincha el viento que te envuelve  
sólo un salto  
y estás listo para entrar.
Trenes
View more presentations from Salvia.

8 comentaris:

Teresa Costa-Gramunt ha dit...

Aquest llibre hauria de poder estar a la biblioteca del Museu del Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú. De fa temps es recullen llibres amb els trens com a motiu literari.

Sàlvia ha dit...

Teresa, és un llibre preciós que invita a gaudir dels trens. Si que hauria d'estar al museu. Està editat a Mèxic, però jo l'he comprat ací.

Un saludet amb el xiulet del tren.
Besadetes

Rosario Ponce, Difusión ha dit...

Hola Sàlvia, en Ediciones El Naranjo nos dio mucho gusto leer tu comentario y sabr que nuestros libros dejan huella del otro lado del océano.

Saludos afectuosos

Rosario

Anònim ha dit...

Un saludo a bordo del tercer vagón del tren de la poesía. Me lo anoto para regaláeselo a mis hijos, que les encantan los trenes.
Besos, Sàlvia.
Amparo Sobrero Gata

Dolors Todolí ha dit...

Gràcies per la teva tasca...

Aprofite molt les teves recomanacions

Dolors

Sàlvia ha dit...

Siempre es un placer compartir lecturas, Rosario, sin importarnos el charco que anda por medio. Es un libro precioso.
Besadetes

Sàlvia ha dit...

Amparo, estoy segura que le encantará el libro, sobre todo lo leeis juntos. Estou en el vagón cuarto y paso a saludaros.
Besadetes

Sàlvia ha dit...

Dolors, guapetona, la veritat es que transmetre sensibilitat per a gent com tu és senzill, però de vegades necessitem el suport de llibres com el que comente dalt. Molt imaginatiu i original.
Besadetes, senyoreta artista.