2.5.10

Diccionario histórico de autores de la Literatura infantil y juvenil contemporánea, de Juan José Lage, editat per Mágina


Acaba de publicar-se un llibre d'aquest de consulta imprescindible i que, cal dir-ho, tiràvem a "faltar". Es tracta del Diccionario histórico de autores de la literatura infantil y juvenil contemporánea, una obra de Juan José Lage Fernández, editat per Mágina -segell de l'editorial Octaedro-.

Sembla com si els llibres de literatura infantil i juvenil foren anònims, doncs quan intentem esbrinar la biografia dels seus autors es trobem amb tantes i tantes dificultats que acaben no parlant d'ells, al contrari del que succeeix amb el llibres d'adults. Ara tenim la possibilitat de poder accedir a aquesta informació. Autors de literatura infantil i juvenil del segle XX -concretament 150 autors estudiats amb profunditat- de països diferents i tots ells i elles peces claus en la LIJ.

El llibre està ordenat en cinc capítols:

1.- Autors ordenats per països i en ordre alfabètic
2.- Estudi de 150 autors representatius del segle XX
3.- Premis nacionals i internacionals
4.- Bibliografia professional
5.- Entrevistes a determinats autors

L'autor és força conegut dins del món de la LIJ. Juan José Lage Fernández fou guardonat a l'any 2007 amb el Premio Nacional al Fomento de la Lectura, principalment per la seua llavor com a responsable de l'interessant revista sobre LIJ Platero. És un especialista dins de la LIJ i, sobretot, dins del foment lector. En les passades Jornades d'Animació Lectora d'Astúries -VII Jornadas de Animación a la Lectura FETE-UGT: “Bibliotecas escolares: recursos y materiales”- varem tenir el plaer de compartir comentaris sobre el tema i aprofundir sobre l'actualitat en la LIJ i la influència de les noves tecnologies.

Com hem comentat abans, un llibre que cal tenir a l'abast en les biblioteques escolars, públiques, centres de documentació, Universitats... adreçat als mestres, bibliotecaris, animadors a la lectura, pares, etc... a tots els interessats en la LIJ.

6 comentaris:

Daniel Borja Durán Alonso ha dit...

Un saludo desde la Biblioteca del Conservatorio Profesional de Música de Lugo. Tenéis un pequeño presente en nuestro blog.

Anònim ha dit...

Gracias, Salvia, por la información. Realmente se echaba de menos una obra como esta para ayuda de profes y estudiosos de la LIJ.
Chema Ramos

Sàlvia ha dit...

Gracias Daniel! Por cierto, tienes un blog que me ha encantado, muy currado e interesante. Saluditos musicales y poéticos.
Besadetes

Sàlvia ha dit...

Si, Chema, necesitamos este tipo de material documental como soporte para trabajar y difundir la LIJ. Es muy interesante.

Besadetes

Estela Mastromatteo ha dit...

Hola... un saludo desde Caracas, Venezuela. Una de nuestras escritoras de literatura infantil, Marisa Vannini, me pregunta: ¿Cómo se hace para saber si uno está incluido en él, y para comprarlo? Si pueden responderme a emastromatteo@gmail.com... muchas gracias y felicitaciones por su blog!

Sàlvia ha dit...

Estela, no sé como se distribuye, pero se lo pregunto al autor.
Salu2 y besos, de acá para allá, en un barquito cargado de poesía