6.7.09

XIX Festival de Poesia de Medellín

Des del dia 4 de juny començà a Medellín -Colòmbia- el Festival Internacional de Poesia, en la seua dinovena edició -naix a l'any 1991-. Ja és tot un clàssic dins dels esdeveniments poètics mundials. Aquest any participen 65 autors de 43 països diferents. Els organitzadors esperen que hi assisteixen més de 150.00 persones a les diferents activitats que es realitzen: lectures col·lectives i individuals, recitals, tallers, cursos, conferències... per als xiquets i per adults. Totes aquestes activitats es perllonguen fins el 11 de juliol.

El festival està finançat per l'Alcaldia de Medellín, el Ministeri de Cultura de Colòmbia, els governs d'Alemanya i Suïssa i les ambaixades en Colòmbia d'Espanya, França, Italia i Suècia. També té el recolzament d'organitzacions i agències internacionals de cooperació com Hivos, Döen, Novib, Prince Claus Fund, Heinrich Böll i Fundación Caipirinha.

Enguany participen, entre altres poetes, el libanès Fuad Rifka, traductor de poetes alemanys a l'àrab; el vietnamita Nguyen Quang Thieu, premi nacional de poesia en el su país; el palestí Ghassan Zaqtan, guionista de cine; la jordana Fathiet Saudí, reconeguda activista dels drets humans; el poeta ambientalista espanyol Jorge Riechman; la maia Rosa Chávez (Guatemala), la maputxe Graciela Huinao (Xile) i l'aimarà José Luis Ayala (Perú).

Paral·lelament es realitza la XIII Escuela de Poesía de Medellín. La veritat ens que està un poc llunyà per poder-hi assistir, però graven totes les actuacions i després podem gaudir d'elles per internet (dins de la secció de "multimèdia" de la seua web).