23.7.09

Fem la rotllana de la morera / Juguemos al corro de la morera: llibre de cançons infantils

L'editorial Intermon Oxfam, dins del grapat de bons llibres que té, ha publicat Fem la rotllana de la morera, amb il·lustracions de Sophie Fatus i la veu de Fred Penner, dins de la col·lecció Somnis. El llibre podem llegir-lo també en castellà, Juguemos al corro de la morera.
El llibre té la particularitat de estar en bilingüe, en català i en anglès. Està basat en una cançoneta que canta Fred Penner amb quatre xiquets de països diferents d'Europa, Malí, Índia i Xina. És la cançoneta que canten quan els xiquets es desperten abans d¡anar a escola. La morera és com un símbol que protegeix a la gent, que a més els ajudar-se a unir-se, agafant-se de la mà i fent rotllana o rotgle, dançant al seu voltant.
El llibre, a més de les precioses il·lustracions, al final porta una xicoteta explicació dels arrels i la significació de la cançó i de la proposta lúdica de la dança que l'acompanya. El CD que s'adjunta ens ajudarà a seguir la cançó que comença així:
Fem la rotllana de la morera,
de la morera, de la morera.
Fem la rotllana de la morera
de bon matí...
Here we go round the mulberry busch,
the mulberry busch, the mulberry busch.
Here we go round the mulberry busch,
early in the morning...
Una bona manera d'endinçar-se en altres cultures, conèixer i compartir... cantant, ballant i gaudint de les il·lustracions. Ens encanta aquest llibre. Molt recomanable per als menudets.