20.12.08

Nadal amb ritme, CD de cançons de Nadal editat per l'Ajuntament de Girona

Aplaudim, ben fort, la iniciativa de l'Ajuntament de Girona a l'editar Nadal amb ritme per a que s'elcolten nadales en català. No existia, fins ara, cap equivalent. Aquesta iniciativa val la pena difondre-la, doncs és un material que sempre ens servirà quan apleguen estes dates: a casa, a l'escola, en esdeveniments culturals i festius...

Nadal amb ritme és un triple CD -al voltant d'unes 4 hores de duració-, amb 60 cançons de tot tipus de gèneres i d’estils musicals (tradicional, coral, jazz, cobla, rumba, infantils...) i d’arreu dels països catalanas (de l’Alguer, d’Eivissa, d’Alacant, de Mallorca, etc.) El projecte, promogut pel Consell Participatiu per a la Llengua de l'Ajuntament de Girona, té el suport del Centre de Cultura Tradicional i Popular de la Generalitat, la Diputació i nombrosos ajuntaments.


D’entre els objectius, destaquen:
- Normalitzar i garantir la presència de les Nadales catalanes i en català en els fils musicals que se senten per Nadal en diferents equipaments, centres comercials, etc.

- Ajudar a fer ambient nadalenc, a partir de la música, oferint aquest recopilatori com a eina.

- Facilitar una gran i variada oferta de bones músiques de Nadal, des de les més tradicionals i conegudes, fins a les propostes més actuals, creades per músics d’arreu de l’àmbit lingüístic català, a tothom que organitzi alguna activitat durant el període nadalenc.

- Afavorir l’acolliment de els persones nouvingudes, fent que a través d’aquestes cançons tinguin l’oportunitat de conèixer con es viu el Nadal a Catalunya. Amb la difusió d’aquestes cançons contribuirem a la preservació de la part del nostre patrimoni col·lectiu que té a veure amb el Nadal, que corre el perill d’anar desapareixent per la influència de la globalització, que va substituint unes cançons per unes altres, com ho fa la figura del Pare Noel amb el Tió.

El projecte va començar en 2006. La tria de cançons s’ha fet a partir de la consulta de la gran varietat de CD de Nadales que actualment hi ha al mercat, tenint cura que n’hi hagin d’arreu de l’àmbit lingüístic català i garantint la qualitat instrumental de tots els temes, comptant amb l’assessorament de dues mestres de música.

La distribució és gratuïta i es fa des de l’oficina de l’Associació de Músics MUSICAT i des de l’Ajuntament de Girona -Consoci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i la Secretaria de Política Lingüística (SPL)-. Així que el podeu demanar, doncs és una selecció de nadales molt valuosa i no cal desaprofitar la ocasió.

A què espereu per a demanar-se'l ?!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

hola molt bones! Em podries dir les dades per posarme en contacte amb aquesta associació i demanar una còpi, soc una mestra duna escola de Girona i magradaria molt tenirla.
Gràcies
Núria

Sàlvia ha dit...

Jo els he demanat al Consorci per a la Normalització Lingüística,
C. de Mallorca, 272, 8è - 08037 Barcelona; 93 272 31 00) i amb aquesta web: http://cpnl.cat/contacte.html

Núria, tú ho tens més fàcil si eres de Girona, doncs pots passar-te dirèctament per l'Ajuntament o:

CNL de Girona
Carrer Ciutadans, 18
17004 Girona
Tel. 972220663
Fax 972221249
cnlgi@cpnl.cat

Espero que no tingues problemes per arreplegar-ho.

Bones festes amb nadales (i vacances)