28.1.13

¡Cuánto nos queremos!: poesia infantil plena de besadetes

L'educació en l'amor i per la pau comença dins de la família (il Buket Erdogan)

L'amor és tot el contrari que l'odi, la violència, l'explotació, l'abús, el terrorisme, el terror, la guerra, l'assetjament, el menyspreu, el plor,... El proper dia 30 de gener celebrem el Dia Escolar de la No-Violència i de la Pau i a l'escola s'aprofita per a incidir en la importància de defendre la pau, educar-se contra la violència. Però de vegades els xiquets i xiquetes sols capten el missatge "Pau / Guerra", sense anar més enllà. Estan contra la guerra, tots i totes, però no acaben d'assolir que defendre la pau comença per estimar i respectar, primerament, a les persones que estan al nostre voltant -família, companys de classe, mestres, amics, veïns, etc.-. Estimar i respectar és la base d'una educació per la pau.

De poc ens serveix celebrar amb activitats, lúdiques i pedagògiques, aquest dia i omplir les aules de "coloms de la pau" si mentrestant es burlem de la companya per estar grassoneta, es barallem al patí perquè ens han marcat un gol jugant al futbol, empenyem per les escales a l'amic, estem tota l'estona xerrant a classe, molestant al mestre i impedint que els company l'escolten i aprenguen, es riem de l'emigrant estranger quan intenta demanar un producte a la botiga i no sap dir-ho bé, insultem als jugadors de l'equip contrari, explotem d'ira quan els pares no ens compren allò que volem, li donem puntades als gossos de carrer, etc... L'exemple dels adults és fonamental per educar en la pau i no-violència, no val omplir-se la boca de bones paraules i actuar de manera diferent: no respectar l'opinió dels menuts, menysprear-los davant d'un defecte, mostrar la nostra ira, parlar constantment d'una manera pejorativa dels demés, recolzar actituds fanàtiques i un llarg etcètera.

Amor i respecte en tot moment, dia a dia, davant de qualsevol circumstància. És així com aconseguirem un món millor, entre tots i totes, grans i menuts. 

S'estimem i una manera de demostrar l'afecte és... besar. Besadetes per la pau en aquest poemeta infantil:


¡Cuánto nos queremos!

Mi mamá me besa 
antes de dormir.
Mi papá me besa
antes de salir.

Mi abuela me besa,
me besa feliz.
Mi abuelo me besa
y me hace reír.

Yo beso a mi hermano,
el me besa a mi
en la punta misma
de nuestra nariz.

Esta és mi familia.
¡Besos para ti!

2 comentaris:

musica libre de derechos ha dit...

Precioso!

Unknown ha dit...

Me ha parecido precioso!! Felicidades por la pagina.
Aquí te dejo algo de lo que hago yo: ebasia.blogspot.co.uk