14.2.12

El gato negro del amor: llibre de poesia amorosa de Kepa Murua


Estem en el dia de Sant Valentí, dia "oficial de l'amor", del consumisme de regals compartits. Hi ha 366 dies a 2012 per celebrar aquesta festa, per gaudir del amor en totes les seues vessants. Però... perquè no aprofitar-ho i regalar poesia, poesia amorosa!? L'amor s'estrena cada dia, com les paraules i els versos, com la lectura.

Al blog hem anat xerrant sobre diferents llibres de poesia amorosa i hui us recomanem l'últim llibre de Kepa Murua, El gato negro del amor, editat per Calambur. D'amor i desamor, d'unió i separació ens parlen els versos de Kepa Murua. Poemes que van directe al cor, sense caure en la poesía romanticona -com diu el propi Murua-, escrits des de la seua experiència personal. I és que entre l'amor i el desamor hi ha tants intersticis! 

Els gats simbolitzen diferents estats emocionals: domèstics o de carrer, dòcils o rebels, són la imatge del passat o del futur, de la foscor solitària o el color de l'amistat. La poesia amb tot el seu poder curatiu, contra el silenci i la solitud. El poeta ens deixa escorcollar els racons del seu cor.

La tierra rastrea
cada cierto tiempo
su propio rastro
en busca de un algo parecido
que no se sabe qué es.

Podem escoltar al propi poeta llegint El gato negro del amor