Hi ha diferentes iniciatives en la xarxa on els poetes s'han anat unint per tal de donar-se a conèixer d'una millor manera. Un cas clàssic, que coneixem des del seu naiximent és Las afinidades electivas, iniciativa del bon amic i poeta Agustín Calvo Galán, un lloc on viatgem moltes vegades.
Hui us volem parlar de Enredadera de poetas blogger, una iniciativa que part de La Casa Transparente, recolçada per la Sociedad de las Indias, aprofitant l'ampli repertori de poetes que van construint Las Afinidades Electivas. Es tracta de anar arreplegant tota la poesia que està creant-se en castella i que circula per internet. Ja tenen 100 blogs, però ben cert que prompte en tindran molt més. Si editeu poesia en la xarxa tan sols es teniu que ficar en contacte amb ells i afegir-se al grup, tant si sou poetes com si feu alguna revista poètica o editeu llibres de poesia.
Es interessant la iniciativa per als poetes, però sobretot per als lectors, doncs d'una ullada poden llegir un bon grapat de poetes, alguns d'ells totalment inèdits i joves.
La il·lustració és de Conrad Roset.
4 comentaris:
Sens dubte, iniciatives com aquestes son sempre molt benvingudes :)
La ilustració és preciosa!
salutacions,
inma
Inma, és que es publica molt poca poesia (i encara se'n llig menys); aleshores la xarxa dona moltes opostunitats de donar a conèixer l'obra inèdita dels poetes. A mi també m'agraden molt aquestes iniciatives, per això cal difondre-les.
Per cert, m'encanta el teu blog. Es llegim.
Besadetes festivess amb sabor de vacances.
Gracias por visitar mi blog de poesía cantada y recitada http://cantipoetas.blogspot.com
Me alegro que te haya gustado. También me ha gustado el tuyo, voy a seguirlo.
El blog surgió como una iniciativa paralela a la página del taller literario del Liceo Gabriela Mistral donde trabajo en Temuco, Chile http://sayenco.es.tl ; la idea era hacer atractiva la poesía para las alumnas recopilando poemas multimedia. Luego descubrí que no era el primero en tener esa idea, pero seguí, y poco a poco he ido recopilando una colección bastante amplia, que sirve para darse un buen paseo multimedial por la historia de la poesía no sólo en castellano, sino también en otras lenguas.
Si, como me pedías, quieres conocer algo de mí, te diré que soy Javier Aguirre Ortiz, de Bilbao, que participé en el taller literario La Galleta del Norte de Barakaldo, he trabajado diez años como profesor de castellano e idiomas en Bilbao y en Francia. Algún otro dato por aquí: http://jagirreo.es.tl o en los enlaces del blog que visitaste.
Saludos agradecidos
Javier
Gracias Javier, tomo nota de todo tu comentario y así el post queda completo. Por cierto, pronto estaré por tu tierra (espero que no llueva).
Un saludo. Nos leemos.
Besadetes
Publica un comentari a l'entrada