21.6.07

Espai de poesia: Racó de poesia a la biblioteca

Es llig poca poesia a les biblioteques, més entre els xiquets i joves que entre la gent adulta. Per què? Cal aplaudir tot tipus d'iniciatives que vagen encaminades a difondre la poesia entre totes les edats. Les biblioteques públiques podem jugar un paper molt important en aquesta difusió, però també ens consta moure'ns.

Tot el contrari passa a la biblioteca pública Ginardó-Mercé Rodoreda, de Barcelona. Tenen un espai especial, molt interessant, per a difondre la poesia. En Espai de Poesia podem trobar llibres, activitats que es realitzen a la biblioteca, informació d'un Club de lectura poètic, el Versódromo i molta informació interessant i ben seleccionada.

Cal, doncs, reconèixer tota aquesta tasca de difusió poética, una llavor que dia a dia aconsegueix assolir la lectura de poesia, per tal que altres biblioteques preguen nota i es dinamitzen a bon ritme. Felicitacions pel projecte i per la tasca que estan realitzant.

La il·lustració és de Caroline Margel.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja m'agradaria a mi tenir a prop una biblioteca com la de Cocentaina o aquesta. La del meu poble... millor no opinar.

Lali Palacios (de poble anònim)

Anònim ha dit...

Per què hi ha biblioteques que funcionen molt bé i altres que són magatzens de llibres? Per què hi ha bibliotecàris enrotllats i altres que són "funcionaris"? Per què els usuaris no exigim biblioteques com cal? Per què en molts casos la biblioteca resta com una aventura en funció del regidor de cultura de turno? Per què a les biblioteques es llig poca poesia? Per què...?

Penso que amb bones biblioteques, bons bibliotecaris i bon fons de llibres es lligiria molt més... és la meua opinió.

Xavi Martínez, lector en busca de biblioteques com la de Cocentaina o la de Merce Rodoreda.