7.6.07

Cançó dels Colors, dramatitzada amb titelles


Són moltes les tècniques d'animació lectora que podem aplicar per a fomentar la poesia. A Mundo Lector (un racó dins de Educar Chile) hem trobat la dramatització poètica d'una cançó sobre "els colors" -en castellà-, utilitzant les titelles. Se busca que los niños se relacionen con la canción que escuchan, se la aprendan y la canten. Pero no cualquier canción. Los colores primarios y sus combinaciones son los principales del canto. Telas o títeres pueden acompañar la letra que los colores irán enseñando a los niños.

Al lloc podem descarregar-se tot el material que necessitem: titelles, la cançó amb lletra i cantada, les pautes metodològiques per a portar endavant l'animació lectora... Una experiència interessant per a portar endavant a l'aula, adreçada a alumnes entre 4 i 9 anys.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

L'activitat de dramatitzar un poema es perfecta per a finalitzar els curs. L'he descarregada i he repartit les titelles. Hem realitzat totes les activitats, seguint la pauta que exposen. Ha estat molt divertit per als meus alumnes i per a mi. Aprofitant les titelles, ara estem inventant-se un nou poema, amb els colors de l'estiu i també ho dramatitzarem.

Salvia, coneixes cançons de colors en català?
Felicitacion pel bloc i per compartir amb nosaltres tot el que coneixes.

Laura Moll, mestra

Isabel Barriel ha dit...

Laura i Salvia,
Si entreu al meu blog, www.poesiaula.blogspot.com, podreu trobar un seguit de poemes als colors que acabo d'escriure.
Gràcies per suggerir-ho, Laura,


Isabel Barriel, mestra

Sàlvia ha dit...

Gràcies, Isabel. Ja he pogut llegir com els versos es tinyen de colors. Per la xarxa no he trobat en català cap cançó sobre els colors.

Laura, el bloc d'Isabel està en la següent adreça electrònica, doncs la pròpia Isabel l'ha ficat mal i et donarà "error".

Bloc Poesia a l'Aula:
http://poesiaula.blogspot.com

Després de llegir els poemes jo li ficaria un ritme a cadascun dels colors i així és fàcil cantar-los. Per exemple, per al Color Cirera jo li ficaria música de samba, mentre que al Color Groc el veig més amb ritme de hip-hop.

Ja ens contaràs, Laura