16.12.12

¿Por qué llora la princesa?, llibre de poesia infantil de Jesús Aznar


Acabat de sortir de la impremta -encara fa oloreta de tinta- el llibre de Jesús Aznar i Blanca Bk, ¿Por qué llora la princesa?,  publicat per Eolas ediciones, dins de la seua col·lecció Caraid.

Es tracta d'un conte poètic, molt imaginatiu i simpàtic, en el que una xicoteta princesa no para de plorar. Plora i plora i ningú sap quin remei ficar-li per a que deixe de plorar. Serà el lector/a lectora el que ho aconseguirà? El títol ens recorda el poema de Rubén Darío La princesa está triste, i el de Carmen Gil, Engracia, la princesa sosa, però en realitat res te a veure, malgrat que en els tres són les princesetes les protagonistes i les que perden el seu somriure.

Un llibre molt recomanable per als primers lectors o per a contar-los als menudets. d'aquests que cal afegir a la carta de regals desitjats per a Nadal. Els contes poètics són fantàstics per endinsar-se en el meravellós món de la poesia.

Us fiquem un tastet, del seu començament, per anar obrint boca.

Esta mañana temprano,
la princesa comenzó a llorar.
Los criados, muy preocupados,
al rey fueron a avisar.

-¡Ay, mi niña, mi pobre niñita!
Yo no sé qué le puede pasar.
Seguro que está muy enferma.
El médico la curará...
1 comentari:

Blanca Bk ha dit...

Qué bonito post!! Muchísimas gracias guapa! Nos hace mucha mucha ilusión que lo compartas en este blog. Un beso grande y felíz tarde de domingo!! :D