25.12.12

Nadal, un poema especial / Navidad, un poema especial

Regalem somriures a tots els xiquets del món (il·lustracions d'Alice Moisset)

Bon dia de Nadal. Trobe que és fàcil omplir-se la boca de bons desitjos aquest dia i parlar d'alegria, de solidaritat, de pau, de tantes coses boniques... però quan es té la panxa buida i no hi ha cap diner a la butxaca per poder omplir-la, supose que aquestes paraules quedaran buides de contingut. Ens preocupa que hi hagi un Nadal per a rics i un altre per a pobres, que no tothom visquem aquestes festes tan familiars com cal: amb la panxa plena, el cor calentet per la bona companyia i l'esperit d'il·lusió. Però, sobretot, ens preocupa la gran quantitat de xiquetes i xiquets arreu del món que no són capaços de tenir ni un somriure.

A tots vosaltres, però en especial als xiquets, us desitjo que tots els somnis es facin realitat, que la màgia d'aquest dia dure 364 dies més. Els adults som responsables d'arrancar aquests somriures -amb la seua panxa ben pleneta-. Siguem solidaris i lluitem contra aquestes injustícies que ens divideixen en "panxes plenes" i "panxes buides". Tots som iguals i tots tenim el mateixos drets.

Però millor llegir els versos de Gloria Fuertes que, amb molt poques paraules i d'una manera senzilla i genial, expressa a la perfecció allò que us dia abans. El poema parla d'un xiquet somali, que en realitat representa a tots els xiquets que viuen la mateixa situació, també al nostre país.


El niño somalí.
(Dedicado a los mayores)


Hoy tengo la gripe,
pero no me duele la espalda.
Hoy solo me duele la mirada
de ese niño somalí.
Es un niño que no tiene nada.
Niño sin juguetes, sin comida,
sin agua.
Estuve allí,
y le dije al niño somalí:
-Te traigo unos cuentos.
Y el niño me dijo con la mirada:
-Yo no estoy para cuentos
ni para nada.
Hoy yo tampoco estoy para versos
porque me duele la mirada
de ese niño de Somalia.


BON NADAL, AMB POESIA I UN SOMRIURE CADA DIA

1 comentari:

Anònim ha dit...

¡¡¡precisos poemas!!!, te invito a mi blog:
http://vistiendotublog.blogspot.com