10.1.11

Joc literari: Encreuat poètic / Juego literario: crucigrama poético


Cada vegada trobem a internet més eines gratuïtes que ens permet jugar amb les paraules i la poesia. Els encreuats agraden molt als xiquets i ara tenim la possibilitat d'inventar-se els nostres propis encreuats, com el que hem fet nosaltres dalt.

És molt senzill. Primer pensem el tema sobre el que anem a fer l'encreuat, busquem les paraules significatives sobre el tema. Entrem a Puzzlemaker (no cal enregistrar-se) i anim escrivint en els diversos apartats (a l'apartat 5 és on fiquem les paraules que volem que es busquen, separades per "espai"; cal tenir en compte que la "ç" no es reconeguda pel programari, així que podem escriure en castellà, català, gallec, euskera, anglès, etc... però amb lletres que reconega el programa).

Li donem a "create my puzzle" i ja està. L'encreuat surt com la imatge que teniu a l'encapçalament del post. Podem imprimir-ho i també veure les solucions. Com us hem comentat és tan senzill que poden crear l'encreuat els propis alumnes i després repartir-lo als companys. El més interessant és l'elecció del tema i les seues paraules. Si juguem amb la poesia podem fer encreuats de noms de poetes o de poetesses, títols de poemes, paraules que rimen totes, nom d'estrofes i un llarg etcètera.

Jugant i aprenent! Proveu-ho. És excel·lent per anar utilitzant les TIC, el joc i la poesia.

4 comentaris:

jose luna ha dit...

Recomiendo a todos los que gusten de este tipo de cosas este blog:
harpo.blogcindario.com

soy Jose luna y estoy en ballenadepoesia.blogspot.com, un proyecto que acaba de arrancar,con una orientación muy en la onda de este.saludos

Sàlvia ha dit...

Me encantan estos dos blogs, que no conocía, Jose. Desde ahora nos leemos. Gracias por dejar tu comentario.
Besadetes

isabel ha dit...

Me registré en otro parecido, pero este parece más sencillo.Lo pienso utilizar.
Gracias por compartir

Sàlvia ha dit...

Este es de un manejo sencillísimo, Isabel. Pruebalo. Ya me cuentas.

Besadetes