23.11.10

Cançons narratives valencianes



Hui us volem recomanar un llibre, Cançons narratives valencianes, de Maria Teresa Oller i Benlloch, que podem descarregar-se o llegir digitalment en format pdf. Trobem una interessant recopilació de cançons tradicionals  del País Valencià. Cada cançó porta el pentagrama i la lletra, amb el títol i el lloc o llocs d'on sorgeix. Aquestes cançons solen coincidir amb festes populars de cada poble o amb dates puntuals i festives del calendari. Es solen acompanyar d'instruments musicals típics de les nostre terres.

És una material interessant, escrit d'una forma popular -res normativa, està editat per Lo Rap Penat-, tal i com es canten les cançons pels pobles. Hi ha una bona recopil·lació de cançons de Cocentaina i de tots els pobles de la nostra Comtat, El Comtat. Doneu-li una ullada i ho comprovareu!

La il·lustració és de Yosuke Ueno.

2 comentaris:

Pablococentaina ha dit...

Aquesta publicació podria estar molt bé si no haguera estat publicada per "Lo rat penat". D'aquesta manera conté un fum d'errades ortogràfiques. Com a mestre de música, recomane els reculls d cançons populars editats pel centre d'estudis contestans en dos volums amb reculls de Just Sansalvador d'aquestes conçons.

Sàlvia ha dit...

Ja ho ficava al post, Lorena (Pablo?). No es gens normatiu o les normes estan "al seu aire". El recull de cançons del CEC està molt interessant i resta pendent per a altres post.

Besadetes