1.10.10

Poemes de tardor per començar octubre


Varem començar el mes de setembre inaugurant-lo amb poemes de la tardor / poemas del otoño. Ara volem fer el mateix al mes d'octubre (il. de Gabee Meyer)

Tardor
Bufa el vent
despullant els arbres
Una catifa de fulles seques
ens recorda que ha arribat

Canvien els colors
Canvien els sons
Canvia la claror

Tot d'una
ens adonem
que és temps de tardor
*
Tardor
(Núria)
Espirals de fulles
grogues
vermelles
lluents.

Giren perdudes
encalçant-se
abraçant-se,
lliscant
pel pendent.
*
Tardor
La tardor a la ciutat
representa en miniatura
un troçet de la natura
però és tardor de veritat!
*
Mantells de foc
(Alba Panisello)
Us esperava feia hores
sense cap pressa ni neguit,
sabent que no fallaríeu
al vostre encontre complit.
Ara cobriu camps i boscos
amb el vostre color enrogit.

Aquest versos tardorencs estan copiats del llibre Versos de tardor, un llibre digital (que podem trobar a Issuu) editat  per Petròpolis, a cura de JM Tibau, que us recomanem li doneu una llegida. Este llibre recull les obres presentades a un concurs en línia realitzat al bloc Tens un racó dalt del món i el bloc Els 5 sentits, en què els participants havien de crear un poema inspirat en la tardor, dins de les activitats de la Tardor Literària de Tarragona. És curiós com quasi tots els poemes fan referència a la caiguda de les fulles, deixant de banda altres elements propis de la tardor.

La il·lustració és d'Hedekel.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola ens ha agradat la 1a poesia.
L'Alba pregunte:t'agraden les poesies?
La Laia pregunte:escrius llibres de poesia?
Som dues nenes del cicle inicial de l'escola Sant Jordi de Lleida, la Laia il'Alba.M.

Sàlvia ha dit...

Hola, hola i requetehola!!! M'alegra que després de haver-hi llegit aquestes poesies tingau un criteri d'allò que més us agrada. Justament la lectura fa que cadascú tinga criteri i opinió fonamentada.

Alba, m'agraden molt els bons poemes, doncs després de llegir-los penso que se m'arrelen ben a dins i és com si les paraules anaren creixent-me. I a tu, també t'agrada la poesia?

Laia, sóc lectora de poesia, però no escriptora (ja m'agradaria, ja, però...) Algun poemeta meu hi ha pel blog, però fonamentalment sóc lectora, recopiladora i difusora. El llibre de "Volen Versos" o les presentacions poètiques com la que he fet per aquesta tardor "Hojas al viento" són recopilacions de versos de poetes.

És tot un plaer llegir els vostres comentaris, guapíssimes. Gràcies. Què tal si ara s'animeu vosaltres a escriure algun poemeta i me l'envieu? Val!?

Besadetes

Cicle Inicial ha dit...

Moltes gracies per la recposta Sàlvia.

Si que ens agrada la poesia i molt.
LAIA i ALBA.M.

Cicle Inicial ha dit...

L’ESCOLA

L’escola divertida, bonica
i emocionant.
I m’agrada fer 2n
Perquè faig mes amics.
M’agrada treballar
amb tu Sàlvia.

Anònim ha dit...

Sàlvia, no sé com t'ho fas per restar sempre tan propera a tots i totes. Una abraçada de bona nit!

Sàlvia ha dit...

"Colorá", m'heu fet sortir tota una gama de colors que semblava que ja no hi tenia. No sé de qui és el poemeta de l'escola, però felicitacions al autor/a perquè m'ha encantat.
És tot un plaer tenir gent fadrina com vosaltres que s'alimenteu amb cullerades de poesia i això va ajudant-vos en el vostre creixement personal i de sentiments.
Espero que aquest curs continuem jugant junts amb la poesia. Val? Per a mi és tot un goig. M'agradari conèixer-vos personalment, però... estem un poc lluny. Us asseguro que el primer viatge que fagi per les vostres terres em presento al col·le.

Besadetes amb suc de maduixa encantada

Cicle Inicial ha dit...

Sàlvia, el poemeta és de l'Alba i la Laia. Des de que hem començat el taller d'escriure i llegir en Xarxa, elles dues treballen juntes fent diferents coses. Una de les que més il.lusió els hi ha fet, em sembla, és poder llegir i fer comentaris al teu blog. Van triar la poesia que els hi va agradar i et van escriure.

Ara t'hem dedicat una entrada amb el teu comentari poètic. Blog del cicle inicial

Aquest Taller té una durara d'unes cinc setmanes, després venen d'altres nens i nenes i desitjo que desitgin seguir en contacte amb tu.

Moltes gràcies per tota la teva dedicació a la sembra de llavors poètiques!

Montserrat Escorsa

Sàlvia ha dit...

M'encanta que Alba M. i Laia hagin triat lliurement llegir i escriure poemes i que, a més, me'l deixaren en els comentaris del post. És tot un plaer estar connectats més enllà de la distància i anar alimentant els cos i l'ànima amb cullerades de poesia.
Podeu contar amb mi per a qualsevol projecte, que és tot un orgull col·laborar amb el vostre cicle.
Estem en contacte.

Besadetes embolicades de versos