10.10.10

Top ten de Refranys Catalans: els 10 refranys més populars


Fa un temps us varem parlar de la genial idea que va tenir Víctor Pàmies de fer un llistat dels refranys catalans que hui en dia són més coneguts i utilitzats per tot el territori del països catalans: Top Ten de Refranys. Passat un temps, i després d'un grapat de col·laboracions que els bloguers han fet, podem conèixer quins són aquests refranys. Teníem interès, i també curiositat, per veure els resultats. Hui ja els podem llegir a la seua web... i "els guardonats són...":












Molt curiós veure els resultats d'aquesta vivència actual dels refranys. Hem comprovat que alguns dels que vàrem enviar estan entre aquests 10 principal. I és que, malgrat el tipus de vida actual, tan diferent del d'abans, els refranys continuen tenint el seu sentit i formen part dels nostres diàlegs. Com hem comentat moltes vegades al blog, són pessics de saviesa popular que perviuen al llarg del temps.
Felicitem a Víctor Pàmies pel seu projecte i per la gran tasca que està portant endavant dins del camp de la paremiologia. Una tasca que ajudarà, sense dubte, a conèixer millor els nostre ric folklore i a difondre'l a les properes generacions.

4 comentaris:

M. Roser ha dit...

Mira que bé, també n'hi ha molts dels que jo vaig enviar, que van ser més de deu...A mi m'encanten les dites i refranys.
Ara és addient: a la tardor, ni fred ni calor.
Besadetes,
M. Roser

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Sàlvia, quina alegria veure els resultats del meu Top ten al teu blog de poesia infantil i juvenil!

El camí ha estat llarg per arribar fins aquí, però plaent. Remenar els 12.000 refranys que m'heu fet arribar ha estat una alegria. Hi he trobat perles, perletes i tresors inimaginats!

A partir d'ara, la feina dura: resultats, anàlisis i moltes dades a nivell dialectal. Eps!, recorda que he de publicar també el Top ten de les més de 200 enquestes del País Valencià!

Ja veuràs que hi ha sorpreses i no coincidències amb el Top general. I és que havia de ser així: hi ha una tradició molt rica de fraseologia al País Valencià i s'hi veu una empremta pròpia en alguns dels més triats. Passa el mateix a les Illes.

Besadetes!

Sàlvia ha dit...

M. Roser, és que compartim molt en comú, incloent els refranys. El teu refrany és una descripció exacta del temps que estem passant. Ja veus... les dites tenen una saviesa increible!

Besadetes (a pont, amb acueducte o fent feina?)

Sàlvia ha dit...

Víctor, eres una màquina de fer feina. M'encanta la teua capacitat de crear projectes i portar-los endavant. Ja sé (sobretot per les meues investigacions dins del camp de la història) que això comporta hores i hores de feina. Felicitacions.
Perfa, avisa'm quan publiques l'apartat del país Valencià.

Besadetes refranyeres