5.4.09

Fórmules i encanteris: receptari poètic dels alumnes del col·legi Sant Jordi de Lleida

Ens fa molt il·lusió presentar-vos aquest treball realitzat pel alumnes del col·legi públic Sant Jordi -Lleida-. En un article del més passat us llençavem la proposta de Crear, escriure i recitar fòrmules i encantaris: un joc poètic. A partir d'aquest proposta han estat els propis alumnes els que poc a poc han anat creant-ne, escrivint-ne i recitant-ne (no sabem si la màgia haurà sortit o no) i... ens ha sorprès gratament que un a un d'ells ens l'enviaren, deixant-ho en els comentaris d'aquell post. Gràcies, artistes!
Han estat molt amables de fer-nos aquest regal, que volem compartir amb tots vosaltres. Hem ficat totes aquestes fórmules i encanteris en una perola de bruixa, l'hem remenada moltes vegades amb un cullerot de fusta i il·lusió, hem espolsat colors amb les il·lustracions, l'hem remenat suau i delicadament un poc més i... han sorgit tota una colla de bruixes poètiques, versificadores, amb gripaus cantarins, mussols eixerits i gats lletraferits.

Esperem que us agrade el resultat. Jo m'he divertit molt fent aquesta presentació (espero que els xicons i xicones poetes també s'ho hagin passat molt bé) i us anime a continuar seguint aquest joc poètic, o altres, i que ens envieu les vostres creacions. Felicitem als alumnes, als profes i a Montse, la seua màgica bibliotecària.

Jugar amb la poesia és tot un plaer!

El Receptari poètic: Fórmules i encanteris podeu veure'l també en Scribd.



La il·lustració és de Lyudmila Lavrentyeva.

4 comentaris:

Toni Solano ha dit...

Vaig tenir el plaer de conèixer en persona a Montse i Ignasi en Barcelona, quan van rebre el premi Espiral. Són uns grans professionals que contagien la seua energia als xiquets.

Montse ha dit...

Sàlvia, que bonic! Quina passada! Has triat unes il.lustracions precioses. No sé... Internet dona unes possibilitats educatives i afectives que et deixen sorprès tot i tenir experiència navegant pels seus mars.
Moltes gràcies. Des del blog de la Biblioteca també celebrarem aquest fet.

Antonio, nosaltres també vam tenir el plaer d'escoltar-te i de que ens encomanessis el teu bon fer, el teu bon humor i la teva super energia.

Biblioteca ha dit...

Sàlvia, els alumnes de cinquè ens ha agradat molt la presentació que has fet, el fons era molt bonic, tenia relació amb els poemes i ha fet més boniques les formules (les ha embellit).
Moltes gràcies.

Sàlvia ha dit...

Estic d'acord amb tú, Antonio. Té una màgia que també es contagi pel ciberespai.

Montse, això és el que pretenia amb el muntatge, sobretot que els agradara a ells, que són els autors i que comprovarem que la poesia és important, i que als lectors d'aquest blog també els agrada llegir les seues creacions.

Estem en contacte, xicona