Sopas de sueño y otras recetas de cococina, de Jose Antonio Ramírez Lozano i amb il·lustracions de Riki, és un magnífic llibre editat per Kalandraka Andalucia.
No és un llibre de contes, tampoc de poesia, ni de cuina, però... hi barreja de tot un poc amb un pessic d’imaginació culinària. Prenent la forma d’un menú de restaurant, el llibre es divideix en quatre apartats: Entrantes, Primeros platos, Segundos platos i Postres. Menjars originals i suculents, plens d’imaginació i amb un llenguatge poètic, cocina de las palabras / que se come por los ojos / sin tenedor ni cuchara (prenga bona nota Ferran Adrià).
Per a berenar em trie el següent plat:
No és un llibre de contes, tampoc de poesia, ni de cuina, però... hi barreja de tot un poc amb un pessic d’imaginació culinària. Prenent la forma d’un menú de restaurant, el llibre es divideix en quatre apartats: Entrantes, Primeros platos, Segundos platos i Postres. Menjars originals i suculents, plens d’imaginació i amb un llenguatge poètic, cocina de las palabras / que se come por los ojos / sin tenedor ni cuchara (prenga bona nota Ferran Adrià).
Per a berenar em trie el següent plat:
Roscos con agujero
Se toma un buen agujerO.
Los hay de distintas especies:
los de las paredes son fáciles de atrapar con la mano;
los de neumáticOs, que bufan si se les pincha,
con maña se dejan tambien atrapar.
Una vez en la mano,
el agujerO se reodea de una masa de harina
salpicada de ajonjolí y se pone al horno.
Si no están dulces, nO saben a nada.
Yo, de pequeño, llevaba siempre uno en el bolsillo.
Eso sí, cuidado,
porque se tragan las canicas y los céntimOs.
1 comentari:
Jo sóc un entusiasta de Ramírez Lozano. Té alguns dels millors llibres d'Ajonjolí, en la meva opinió.
Publica un comentari a l'entrada